22 maart 2010 In de media

Feyenoord – Vitesse wordt uitgespeeld op 31 maart

De wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse, die afgelopen zaterdag werd gestaakt in verband met hevige regenval, wordt op woensdag 31 maart om 20.00 uur uitgespeeld in De Kuip. Het betekent dat alleen de tweede helft van het duel zal worden afgewerkt, waarbij de 1-1 tussenstand als uitgangspunt geldt.

Feyenoord-Vitesse gaat op 31 maart verder

De zaterdag gestaakte wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse wordt op woensdag 31 maart om 20.00 uur ingehaald. De KNVB heeft verder besloten dat de wedstrijd hervat wordt bij de stand van 1-1. Dat betekent dat alleen de tweede 45 minuten worden gespeeld en het duel niet in zijn geheel wordt overgespeeld. Feyenoord en Vitesse moeten de tweede helft aantreden met dezelfde selecties.

Gijs de Jong, manager competitiezaken KNVB: ,,Voorheen was het zo dat de wedstrijd in zijn geheel overgespeeld werd. Het is toen voorgekomen dat een wedstrijd die al voor ongeveer 80 minuten gespeeld was, in zijn geheel overgespeeld moest worden. Als de wedstrijd op dat moment in feite al beslist is, is dat sportief gezien geen wenselijke situatie. Om het eerlijke verloop van de competitie te waarborgen is daarom enkele jaren geleden besloten het reglement op dit punt aan te passen. De wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse zal daarom gewoon uitgespeeld worden."

Gele kaarten
De gele kaarten van Paul Verhaegh en Nicky Hofs treden hierdoor pas na 31 maart in werking. Beide spelers kunnen aanstaande zaterdag dus gewoon spelen tegen Willem II, maar missen de wedstrijd tegen FC Groningen.

Vitesse – FC Groningen
Door de inhaalwedstrijd op 31 maart heeft de KNVB de thuiswedstrijd tegen FC Groningen verplaatst van vrijdag 2 april naar zaterdag 3 april, aanvang 19.45 uur.

Later meer informatie over beide wedstrijden en de kaartverkoopinformatie.

Bron: Vitesse.nl

Restant Feyenoord – Vitesse wordt uitgespeeld op 31 maart

Feyenoord is teleurgesteld dat de KNVB geen gehoor heeft gegeven aan de wens van de club om de wedstrijd in zijn geheel over te spelen. ‘Het is voor ons moeilijk te begrijpen en te accepteren dat er geen rekening wordt gehouden met het publiek’, zegt woordvoerder Raymond Salomon van Feyenoord.

De voetbalbond ontving maandagochtend een rapportage van scheidsrechter Serge Gumienny over de gebeurtenissen van afgelopen zaterdag. Op basis van deze rapportage heeft de aanklager geconcludeerd dat er geen sprake is van schuld aan de zijde van de thuisspelende club.

De wedstrijd van woensdag 31 maart zal volgens de reglementen zoveel mogelijk onder gelijkblijvende omstandigheden gespeeld moeten worden. Dit houdt onder andere in dat de wedstrijd met dezelfde selectie uitgespeeld moet worden. Uitzonderingen hierop zijn alleen toegestaan in het geval spelers een aantoonbare ziekte of blessure hebben. De gele kaarten die tijdens de eerste helft reeds gegeven waren blijven van kracht. Deze registraties gaan echter pas in op het moment dat de hele wedstrijd is uitgespeeld. Concreet betekent dit dat eventuele schorsingen naar aanleiding van het duel van afgelopen zaterdag, pas na 31 maart in zullen gaan.

Tot en met het seizoen 2004/2005 was er in het Reglement Wedstrijden Betaald Voetbal van de KNVB een bepaling opgenomen dat bij een staking ten gevolge van weersomstandigheden de wedstrijd in zijn geheel overgespeeld diende te worden. Deze bepaling is echter met ingang van het seizoen 2005/2006 uit het reglement verwijderd. Reden hiervoor was onder meer dat de KNVB het op sportieve gronden niet rechtvaardig vond een wedstrijd die voor meer dan de helft gespeeld en wellicht al bepaald was, in zijn geheel over te laten spelen.

Het Reglement Wedstrijden Betaald Voetbal van de KNVB schrijft sindsdien dan ook voor dat in het geval een wedstrijd niet is uitgespeeld, het bestuur betaald voetbal – na kennisneming van de bevindingen van de aanklager betaald voetbal – het niet gespeelde gedeelte van de wedstrijd uit laat spelen. Aanvullend is de bepaling opgenomen dat het bestuur de bereikte stand als eindstand aan kan merken, óf de wedstrijd in zijn geheel opnieuw kan vaststellen mits hier gegronde redenen voor bestaan. Van deze gegronde redenen is in de huidige situatie volgens de KNVB echter geen sprake.

Bron: Feyenoord.nl

Feyenoord en Vitesse spelen wedstrijd uit

Voor de eerste keer in de historie van de eredivisie wordt alleen de resterende speeltijd van een gestaakte wedstrijd uitgespeeld. Dat heeft de KNVB maandag bekendgemaakt naar aanleiding van de competitiewedstrijd Feyenoord-Vitesse, die afgelopen zaterdag halverwege werd gestaakt vanwege hevige regenval.

Het duel wordt woensdag 31 maart om 20.00 hervat in Rotterdam. Zaterdag werd het duel tijdens de rust gestaakt bij de 1-1 stand. Met die score wordt de ontmoeting hervat.

Voor Vitesse heeft de beslissing van de KNVB de nodige gevolgen. De thuiswedstrijd tegen FC Groningen wordt een dag verschoven. Dat treffen stond voor vrijdag 2 april op de rol en zal nu plaatshebben op zaterdag 3 april om 19.45 uur in GelreDome.

De gele kaarten uit de wedstrijd van zaterdag blijven staan, maar gaan pas in werking op het moment dat de wedstrijd is uitgespeeld. Dat betekent dat Paul Verhaegh en Nicky Hofs, die zaterdag een ‘fatale’ boeking opliepen, komende zaterdag gewoon inzetbaar zijn in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Hun schorsing zal gelden voor de wedstrijd tegen FC Groningen.

De KNVB heeft Feyenoord en Vitesse laten weten dat beide teams met de selecties moeten verschijnen, die afgelopen zaterdag op het wedstrijdformulier stonden. Is een speler van die lijst geblesseerd voor het duel op 31 maart, dan kan de club bij de KNVB het verzoek indienen een vervanger toe te voegen aan de selectie. Die vervanger moet beschikbaar zijn geweest voor de wedstrijd, die afgelopen zaterdag werd gestaakt.

Bron: De Gelderlander