2 februari 2021 In de media

Resultaat van wintertransferperiode Vitesse

Op dinsdag middernacht sloot de winter transferperiode in Nederland. Vitesse heeft zich voor een deel al gewapend voor de toekomst en over dit seizoen heen gekeken. Centrale verdediger Dominik Oroz en aanvaller Noah Ohio werden aangetrokken met het oog op de toekomst. Beiden maakten inmiddels hun debuut voor Vitesse. Oroz tegen TC Utrecht en Ohio in de wedstrijd VVV – Vitesse.

Vitesse heeft goede ervaringen met het vroegtijdig in laten stromen van spelers. Ze kunnen alvast wennen, sociaal hun plek vinden en klaargestoomd worden voor het grotere werk via wat invalbeurten en een hele voorbereiding op het nieuwe seizoen meedraaien.

Tegelijkertijd nam Vitesse afscheid van spelers die niet meer in het spelconcept van Vitesse passen of juist elders speelminuten moeten maken om komend seizoen in Arnhem meer ervaren in te kunnen passen en er dan ook echt voor het eerste van Vitesse te staan.

Vertrokken

Met Roy Beerens werd een overeenkomst gesloten om zijn contract per direct te beëindigen. Zijn contract liep einde van het seizoen af. Middenvelder Yassin Oukili zat op een dood spoor bij Vitesse en maakte een transfer naar RKC Waalwijk.  Hij had een aflopend contract. Aanvaller en nummer ’10’ Filip Delaveris bleek kwetsbaar met een rugblessure en zag zich bovendien in de pikorde door academiespeler Daan Huisman voorbij gestreefd. Delaveris maakte een transfer naar zijn thuisland Noorwegen en de club Brann Bergen.

Kind van de Vitesse-academie Thomas Buitink werd verhuurd aan PEC Zwolle om meer speeltijd te maken en meer ervaren terug te keren naar Arnhem voor het seizoen 2021-2022. In zijn eerste basiswedstrijd scoorde hij al gelijk voor de Zwollenaren. Max Clark keerde op de slotdag van de transferwindow terug naar zijn vorige club Hull City. Clark verbleef al enige tijd in Engeland op zoek naar een club. Zijn contract liep eind van het seizoen af. Vitesse sloot een kleine transfer af en bespaart op zijn huizing- en loonkosten.

Overzicht

Nieuw: Dominik Oroz (FC Liefering, Oostenrijk), Noah Ohio (RB Leipzig, Duitsland, gehuurd).

Vertrokken: Roy Beerens (contract ontbonden), Yassin Oukili (RKC Waalwijk), Filip Delaveris (Brann Bergen, Noorwegen), Thomas Buitink (PEC Zwolle, verhuurd), Max Clark (Hull City, Engeland)

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: