19 januari 2021 In de media

Revelatie Vitesse houdt ten koste van ADO ook bekersucces in vizier

Vitesse heeft zich in navolging van Excelsior geschaard bij de laatste acht van het KNVB-bekertoernooi. ADO Den Haag moest buigen in Arnhem.

Bij Vitesse was er geen ruimte voor twijfels over de insteek van de achtste finale. De strijd om de KNVB-beker is een manier om het doel – een Europees ticket – te bereiken. ‘Dit is de kortste weg, geen gemakkelijke, want je moet iedere wedstrijd winnen’, zei trainer Thomas Letsch. ‘We zetten in op de beker. We moeten naar de kwartfinales. Ik ga zeker geen spelers sparen. Voor experimenten is geen plaats.’

Zijn ADO-collega Ruud Brood had daarentegen wel oog voor andere belangen getuige onder andere de rust die hij aanwinsten Daryl Janmaat en Marko Vejinovic gaf. De strijd tegen degradatie, met de nakende cruciale ontmoeting met FC Emmen voor zaterdag op het programma, is belangrijker dan een vervolg in het bekertoernooi.

ADO kan zich nu ook volledig gaan richten op de strijd om lijfsbehoud. Het bekerduel in Gelredome werd een eenvoudige prooi voor Vitesse, dat halverwege de eerste helft dankzij een goal van Loïs Openda op aangeven van Oussama Tannana de eerste stap zette op weg naar de kwartfinale.

De Arnhemse overwinning kwam nauwelijks in gevaar. Van de kleine Haagse hoop was halverwege de tweede helft weinig meer over na de 2-0 van Matús Bero, die na een voorzet van Openda doelman Luuk Koopmans kansloos liet.

Vitesse liet de teugels wat vieren na de 2-0. Die nonchalance werd afgestraft door ADO, dat na de aansluitingstreffer van Amar Catic zowaar nog zicht kreeg op een verlenging van het bekeravontuur. Zover liet Vitesse het niet komen.

Bron: VI / Foto's: SV

Hoofdsponsor: