28 september 2012 In de media

Revelaties kruisen degens in Galgenwaard

Met een plaats in de subtop verrassen FC Utrecht en Vitesse tot dusver. Komend weekend treffen de ploegen elkaar in de Galgenwaard.
De voorspelling van eigenaar Merab Jordania zou dit seizoen zomaar eens uit kunnen komen. Twee jaar geleden werd de Georgiër nog net niet uitgelachen nadat hij de ambitie uitsprak om in 2013 met Vitesse voor de landstitel te willen gaan, maar met de huidige tweede plaats wordt de club plotseling zeer serieus genomen. Met de terugkeer van Theo Janssen lijkt Vitesse meer dan ooit in balans. Na het ietwat teleurstellende gelijkspel van vorige week tegen Heracles Almelo (1-1) wachten de Arnhemmers dit weekend een lastige uitwedstrijd bij FC Utrecht.

Ajax-kater wegspoelen
Lastig, omdat ook de Domstedelingen tot dusver boven verwachting presteren. Afgelopen seizoen knokte de formatie van trainer Jan Wouters lange tijd tegen nacompetitievoetbal, maar inmiddels liggen de zaken anders. Hoewel Utrecht deze zomer amper actief was op de transfermarkt en dus over ongeveer dezelfde selectie als vorig jaar beschikt, gaat het de club voor de wind. De Utrecht-supporter keek deze week ongetwijfeld meer dan ooit op NOS Teletekst, want de huidige vijfde plaats mag er wezen.

Diezelfde supporter kreeg deze week wel een fikse domper te verwerken. Viermaal op rij wonnen de Domstedelingen een onderling duel tegen aartsrivaal Ajax, maar afgelopen woensdag liep het anders. Een pijnlijke 0-3 bekernederlaag zorgde voor chagrijn in de Galgenwaard, waar enkele supporters zich, niet voor het eerst, misdroegen. Een overwinning op Vitesse moet de kater enigszins wegspoelen, De onderlinge historie biedt perspectief.

Altijd doelpuntrijk
Vitesse wacht namelijk al vijf jaar op een overwinning in de Galgenwaard. In september 2007 wonnen de Anrhemmers met 2-4, maar sindsdien werd het tweemaal gelijk en trok Utrecht twee keer aan het langste eind. Vorig seizoen eindigde het duel in 2-2. Edouard Duplan en Frank Demouge scoorden namens de thuisploeg, terwijl Giorgi Chanturia en Nick Hofs de Arnhemse productie verzorgde. Ook opmerkelijk: in de laatste vijf ontmoetingen werd er steeds minimaal vier keer gescoord. Een voorbode voor zaterdag?

Goal

Hoofdsponsor: