14 mei 2017 In de media

Ricky van Wolfswinkel Vitesse-speler van het Jaar (2016-2017)

Vitesse-spits Ricky van Wolfwinkel is door de Vitesse-supporters verkozen tot Vitesse-speler van het Jaar (seizoen 2016-2017).

Hij is daarmee de opvolger van Guram Kashia.

De laatste dagen voor de sluiting van de poll ging het letterlijk om enkele stemmen. Zelden is de verkiezing zo spannend geweest.

Bijna 2000 Vitesse-supporters brachten hun stem uit in de door de Supportersvereniging Vitesse jaarlijks georganiseerde verkiezing.

Via de SV-website vitesse.org konden de Vitesse-supporters hun stem uitbrengen op 1 van de 23 spelers die dit seizoen tijdens de Eredivisie-competitie in een Vitesse-shirt binnen de lijnen zijn gekomen.

Ricky van Wolfswinkel behaalde 38% van de stemmen. Tweede werd Vitesse-middenvelder Marvelous Nakamba met 35%. Als derde eindigde de winnaar van vorig seizoen Guram Kashia. Hij behaalde 9% van de stemmen.

De winnaar van de verkiezing werd op op zondagmiddag, tijdens het traditionele bezoek van de Vitesse-selectie na afloop van de laatste thuiswedstrijd in de competitie aan Supportershome Monnikenhuize, bekendgemaakt. 

 

 

 

 

 

 

SV / Foto’s SV

Hoofdsponsor: