11 december 2016 In de media

Ricky van Wolfswinkel: mooiste was afsluiting met de fans

Vitesse haalde Ricky van Wolfwinkel terug om belangrijke goals te maken. De spits bewees zijn waarde weer eens bij Sparta waar hij de enige treffer op zijn naam schreef. ‘We hebben het hier met zijn allen gedaan.’
Met die uitspraak doelde Van Wolfswinkel ook op de steun van de eigen aanhang. Een vol uitvak met Vitesse-supporters stond de hele wedstrijd achter de ploeg. 'Dat helpt ons echt', vertelde de topscorer met nu acht goals.

'Dat was eigenlijk ook het mooiste. De afsluiting bij de fans. Het was mooi om te zien hoe zij een sfeertje creeërden. Wij moeten daar misschien nog wat in groeien. Deze overwinning hebben we daarom echt met zijn allen behaald. Vitesse was hier één', stelde Van Wolfswinkel terecht vast.

Keihard geknokt
Vitesse stond als een hecht collectief op het veld, maar aan de bal was het armoedig wat de ploeg van Fraser liet zien. 'Het is altijd lastig hier', probeerde Van Wolfswinkel een verklaring te geven. 'Zij pakken 16 van de 17 punten hier thuis. Met compact spel op kunstgras. Maar we hebben keihard geknokt en is fases goed gespeeld. Vorige week is de lijn ingezet. Nu hebben we hem doorgetrokken.'

Omzetting
Volgens Van Wolfswinkel, die nog betrokken was bij de rode kaart voor Spierings van Sparta, had het ook 2-0 kunnen worden. 'De omzetting van de trainer pakte goed uit. Zo hielden we goed druk', lichtte de spits de komt van Zhang toe. 'Als we het beter uitspelen, maken we de tweede goal ook. Is dit voor het eerst dat we twee keer op rij winnen dit seizoen? Dat wist ik niet. Het klinkt niet heel goed, maar er komen er nog wel meer', lachte Van Wolfswinkel op het Kasteel in Rotterdam.
 

Omroep Gelderland / Foto’s SV

Hoofdsponsor: