16 april 2021 In de media

Riechedly Bazoer: ‘We kunnen die bekerfinale zeker winnen’

Riechedly Bazoer is bezig aan zijn tweede seizoen bij Vitesse. Het was destijds een bewuste keuze om naar Arnhem te komen en hij heeft er geen moment spijt van gehad, al ziet hij zijn verblijf bij Vitesse als een opstap naar een grotere club. “Ik kon na de periode bij Utrecht naar meerdere clubs”, deelt Bazoer met De Gelderlander. “Ook in het buitenland. Maar ik wilde mijn loopbaan in goede banen leiden. Daarom koos ik voor de zekerheid van Nederland. Van de eredivisie. Bekend terrein. Vitesse wilde me graag. En met de speelwijze, de voorliefde voor aanvallend voetbal, en de Europese ambities paste de club ook bij mij. Ik zie dit als een zijstap, om straks weer hogerop te gaan voetballen. Dat is het overkoepelende plan, ja.”

Door zijn goede spel lonkt opnieuw een carrière als international voor het Nederlands elftal. Zijn naam werd al veelvuldig genoemd door de kenners en bondscoach Frank de Boer en zijn assistent Dwight Lodeweges bezochten als meerdere malen wedstrijden van Vitesse, dit seizoen. “Dat ik, als speler van Vitesse, in beeld ben bij Oranje, doet me goed”, bekent Bazoer. “Dat bevestigt ook wel dat ik een goed seizoen beleef. Ik ben ook een paar keer benaderd door Guus Hiddink, om uit te komen voor Curaçao. Maar daar zie ik voorlopig van af. Ik hoop nog steeds op een rentree in Oranje.”

Bazoer wil een prijs

Riechedly Bazoer staat aan de vooravond van een van de belangrijkste wedstrijden van Vitesse, dit seizoen. Het winnen van de bekerfinale en zo plaatsen voor de groepsfase van een prestigieus Europees toernooi lonkt. “Mijn jaar staat of valt niet met deze ene wedstrijd”, stelt Bazoer. “Maar de bekerfinale is wel bijzonder. Ik heb bij tal van clubs gespeeld, in de top, maar ik heb nog geen prijs op zak. Het EK met Oranje Onder 17 jaar is nog uit het jeugdvoetbal. De finale leeft zo enorm. Bij ons als groep. Bij de supporters. Uiteindelijk willen wij Europa in. Dit is dan een enorme kans. En natuurlijk wil ik de beker héél graag winnen. Dat maakt mijn carrière mooier.”

De de tegenstander zijn oude club Ajax is waar hij na wat tumult is vertrokken, doet hem niks. “Laten we de zaak niet overdrijven. Of het nu Ajax is, of Feyenoord, ik benader elke wedstrijd hetzelfde. Er is geen sprake van revanchegevoelens. Ik wil altijd dolgraag winnen. Daar draait alles om.”

‘Onderschat ons niet!’

Bazoer acht Vitesse op voorhand absoluut niet kansloos in de bekerfinale. “Onderschat ons niet. Niemand had ons het hele seizoen bovenin de eredivisie verwacht. En dan nog in de bekerfinale. Maar we staan er wel. Wij kunnen de bekerfinale ook zeker winnen. Wij hebben bijzondere kwaliteit in de counter. Met onze snelheid voorop. En met Oussama Tannane als schaduwspits met creativiteit. Dit is een geweldig seizoen, dat nu nóg mooier kan worden.”
De Vitesse verdediger heeft een neusje voor goals tegen zijn oude club Ajax. Gaat hij dat zondag weer flikken? “Ja, dat is me nu twee keer gelukt. Een goal in de finale zou mooi zijn. Zeker als dat genoeg is voor de zege.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: