26 november 2014 In de media

Rijnstate-kinderen sturen brief aan favoriete Vitesse-speler

Woensdag 26 november onthult clubmascotte Vito samen met Stichting Jaimy een speciale Vitesse-brievenbus op de Kinderafdeling van Rijnstate.
Via deze brievenbus kunnen de kinderen die verblijven in het ziekenhuis een brief sturen aan hun favoriete Vitesse-speler.Op de brief ontvangen ze een persoonlijk antwoord terug.

Weinig speelgoed in ziekenhuis
De Vitesse-brievenbus is een initiatief van Stichting Jaimy van Boxel. De stichting is vernoemd naar Jaimy die op 6 mei 2001 stierf op 9-jarige leeftijd aan de gevolgen van non-hodgkin lymfoom.

Tijdens zijn lange periodes in het Radboudumc te Nijmegen viel het Jaimy op hoe weinig speelgoed er beschikbaar was voor hem en zijn medepatiëntjes. Hij verzamelde daarom zoveel mogelijk speelgoed zodat er voor ieder kind op elk moment steeds iets te spelen was.

Het idee voor de Vitesse-brievenbus is ontstaan omdat Jaimy een grote Vitesse-supporter was.

Vitesse Betrokken
Stichting Jaimy en Vitesse koesteren al enkele jaren een warme band. Zo collecteert de stichting jaarlijks bij een thuiswedstrijd, worden patiëntjes uitgenodigd om een wedstrijd bij te wonen en lopen enkele kinderen die verbonden zijn aan Stichting Jaimy mee in de line-up.

In januari 2014 heeft Vitesse de jarenlange informele samenwerking met Stichting Jaimy van Boxel officieel gemaakt middels het ondertekenen van een convenant met Vitesse Betrokken, de maatschappelijke stichting van de Arnhemse eredivisieclub. Vitesse-icoon Theo Janssen is als ambassadeur verbonden aan Stichting Jaimy.

Stichting Jaimy
Jaimy’s ouders Hein en Tonny van Boxel hebben na het overlijden van Jaimy de stichting opgericht die tot doel heeft het verblijf van kinderen in met name kinderoncologische centra in Nederland minder zwaar te maken. Maar ook het kindercentrum van Rijnstate wordt goed bedeeld. Dit doen ze voornamelijk door deze centra van geld en spelmateriaal te voorzien. Zo zorgt Stichting Jaimy voor Sinterklaascadeautjes, hebben ze twee nieuwe kasten gerealiseerd met computerspellen en onlangs heeft Rijnstate een snoezelkast in ontvangst mogen nemen; een lang gekoesterde wens van de afdeling.
 

Arnhemse Koerier

Hoofdsponsor: