23 februari 2012 In de media

RKC met ander geloof tegen Vitesse

RKC Waalwijk treedt Vitesse met een ander geloof tegemoet dan op 4 december van het vorig jaar.
Toen verloor de Waalwijkse club in Arnhem met 4-0. "Daar ging het voor Vitesse allemaal erg makkelijk", zegt trainer Ruud Brood. "Het geloof bij mijn ploeg was snel weg. Na de resultaten de laatste weken is het gevoel nu heel anders. Maar toch moeten we heel attent zijn. Het is geen vanzelfsprekendheid dat we weer zo kunnen presteren."

Vitesse leed de laatste weken juist een paar nederlagen. Brood zag de meeste van die wedstrijden en kon alleen maar constateren dat de Arnhemmers niet slecht speelden. "Vitesse speelde met 0-0 gelijk uit tegen FC Twente en won op het kunstgras van Heracles. Dat is maar weinig ploegen gegeven."

De trainer uit Gorinchem beschouwt Vitesse als een ‘grote club’. Trainer John van den Brom kan er putten uit 35 spelers. Afgelopen maandag deden Van der Struijk, Havenaar en Reis met de beloften mee. "Als je Bony, Havenaar en Reis in de selectie hebt, beschikt je over heel wat aanvallende kracht", aldus Brood.

Bij RKC zal niets veranderen aan de basisopstelling in vergelijking tot de wedstrijd tegen Feyenoord. Adil Auassar kampt nog steeds met een geïrriteerde knie. Sigourney Bandjar ontbreekt wegens hamstringklachten. En Evander Sno zit de tweede van zijn vier duels schorsing uit.

Dat RKC dit seizoen uitstekend presteert blijkt wel uit de interesse van de bondscoaches. Die van Hongarije zit op de tribne. Krisztián Németh is geselecteerd voor de interland tegen Bulgarije. Guy Ramos gaat met Kaapverdië proberen kwalificatie voor de Afrika Cup van 2013 af te dwingen. Jeroen Zoet zit in de voorlopige selectie van Jong Oranje. Ook Rick ten Voorde is weer in beeld in Zeist. Hij maakt deel uit van de voorlopige selectie van het beloftenteam van Oranje, dat onder leiding staat van voormalig RKC-trainer Adrie Koster.

Brabantsdagblad

Hoofdsponsor: