22 januari 2016 In de media

Rob Maas : ‘Het wordt een topwedstrijd’

Na de overwinning in Leeuwarden staat zaterdag 23 januari opnieuw een uitwedstrijd op het programma. Vitesse reist in speelronde 19 af naar Amsterdam. De ploeg van Rob Maas begon 2016 goed. Op naar een goed vervolg vs Ajax.
Maas kan tegen Ajax beschikken over een nagenoeg fitte selectie. "Alleen Renato Ibarra is er zaterdag niet bij, hij komt terug van een blessure”, aldus Maas vrijdagmidag op Papendal. Eerder deze week werd bekend dat Kelvin Leerdam geen onderdeel uitmaakt van de wedstrijdselectie voor het duel tegen de koploper. Maas is duidelijk. “Kelvin heeft een fout gemaakt, dat weet hij. Daar ga ik verder niet op in”.

Ajax staat met 44 punten bovenaan in de Eredivisie. De ploeg van Frank de Boer wordt gevolgd door PSV en Feyenoord. Vitesse staat vierde met 31 punten. "Ajax is niet voor niets de koploper. Het wordt een topwedstrijd”, zei Maas tegenover VitesseTV over tegenstander Ajax. De Arnhemmers wisten tot dusver nog geen punten te behalen tegen de top drie: "We zijn soms een stapje te laat geweest. Wij zijn een ploeg in ontwikkeling, dat zijn momenten waar we toen misschien nog niet ver genoeg in waren. Nu misschien wel."

De laatste jaren doet Vitesse het wel goed in de Amsterdam ArenA. Twee seizoenen geleden won Vitesse door een late treffer van Valeri Qazaishvili met 0-1. Het laatste uitduel van Vitesse tegen Ajax was het bekerduel in december 2014. De Arnhemmers boekten destijds de grootste overwinning tegen de Amsterdammers. Het werd op een mooie en doelpuntrijke avond 0-4 via Traore (2), Labyad en Vako.

Op de vraag of Vitesse aantrekkelijker speelt dan Ajax zei Maas: “Ik volg dat niet zo. Ik volg vooral Vitesse. Daarvoor zou ik Ajax iedere week moeten zien voetballen. Wat ik wel zie is dat Ajax zakelijk kan spelen, wat heel gevaarlijk is. In uitwedstrijden gaat de deur op slot en dan winnen ze de veelal hun wedstrijden.”

Rob Maas kan de eerste Vitesse-coach worden die zijn eerste twee eredivisieduels wint na Ronald Koeman in 2000. Eerder dit seizoen zat Maas al als interim-trainer op de bank tegen de Amsterdammers. Peter Bosz was toen geschorst. De Amsterdammers wonnen in GelreDome met 1-3.
 

 
Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: