15 januari 2016 In de media

Rob Maas blikt vooruit op Cambuur vs Vitesse

Vier weken geleden won Vitesse de laatste wedstrijd van 2015 van FC Twente. Dit weekend start de tweede helft van de competitie. Vitesse reist zaterdag af naar het noorden van Nederland. In Leeuwarden neemt Vitesse het om 18.30 uur tegen SC Cambuur. Voor kersverse hoofdtrainer Rob Maas zijn debuut als coach in de Eredivisie.
In oktober zat Maas al twee duels als eindverantwoordelijke op de bank. Als interim-trainer nam hij de taken waar op de wedstrijddag. Nu is hij van begin tot eind verantwoordelijk. “Het komt langzaam dichterbij. Ik voel een gezonde wedstrijdspanning. Een soort Sinterklaasgevoel. We hebben een goede trainingsweek achter de rug. De puntjes zijn op de i gezet”, aldus Rob Maas die voor de training werd verrast door een aantal supporters van VIVO. “Dat is een mooi gebaar en dat doet mij zeker goed. We gaan straks een lekker stukje taart eten.” 

Maas kan beschikken over een fitte selectie. “Er gaat niet zoveel veranderen ten opzichte van de opstelling tegen Anderlecht op trainingskamp. Dat betekent inderdaad dat Kosuke zijn officiële debuut gaat maken.” Maas zet de lijn door die voor de winterstop is ingezet. “Ik ben vanaf het begin duidelijk geweest richting de selectie. We gaan door waar we mee bezig zijn. Daar stond ik als assistent ook achter. Dat brengt bij sommigen teleurstelling met zich mee. Maar dat hoort ook bij topsport.”

SC Cambuur had het moeilijk in de eerste seizoenshelft. De ploeg van Henk de Jong moest lang wachten op de eerste overwinning. “Ze hebben inderdaad een mindere start gehad. Maar de overwinningen vlak voor de winterstop zorgen wel voor vertrouwen in het team. Dat doet een ploeg altijd goed. Ik verwacht zaterdag een energiek Cambuur”, zei Maas tegenover VitesseTV.
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: