16 juli 2014 In de media

Rob Maas goed op zijn plek bij Vitesse

Eén van de nieuwe gezichten binnen de technische staf van de Arnhemmers is de 45-jarige Rob Maas. De voormalige assistent-trainer van RKC Waalwijk maakte na het seizoen 2013|2014 de overstap naar Vitesse.
In zijn derde week als assistent-trainer van Vitesse is Maas nog altijd de rust zelfe. De in Eindhoven geboren oud-profvoetballer van onder meer Feyenoord, Hertha BSC, MSV Duisburg en Heracles Almelo neemt ook tijdens de training op dinsdag de acties van de spelersgroep geconcentreerd en met de armen over elkaar in zich op. Daar waar nodig neemt hij een speler apart en geeft tekst en uitleg.

"Ik ben prima opgevangen door de groep en Vitesse heeft een prima staf staan voor dit seizoen. De spelers zelf leer ik steeds beter kennen. Iedereen is anders en in mijn eerste weken is het zaak iedereen op zijn manier te kennen."

Na de degradatie van en met RKC Waalwijk ontstond er voor Maas een nieuwe situatie. De beoogde hoofdtrainer van de Waawijkers hoorde van de Arnhemse belangstelling en koos voor een nieuwe stap in zijn loopbaan. "Het omgaan met de druk van presteren is er bij ieder elftal, maar Vitesse is met alle respect voor RKC wel een andere club. De druk van het moeten winnen tegenover de druk van het niet verliezen.

Ik heb enorm veel zin om met Vitesse het seizoen te beginnen. In deze week leren we elkaar weer beter kennen en kunnen we de volgende stap zetten in onze voorbereiding."
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: