17 juni 2016 In de media

Rob Maas nieuwe trainer SC Cambuur

Voormalig Vitesse-hoofdtrainer Rob Maas wordt de nieuwe trainer van SC Cambuur. Hij tekent voor één seizoen, met optie voor nog een seizoen.
Maas was vorig jaar tijdens de tweede seizoenshelft de hoofdtrainer van Vitesse, maar presteerde daar onder de maat. Maas begon met Vitesse op een vijfde plek, maar zakte ver weg op de ranglijst en greep zelfs naast de play-offs om Europees voetbal.

Bij Cambuur laten ze, uiteraard, weten dat ze blij zijn met Maas. Technisch Directeur Henry van Vegt: 'De functie van hoofdtrainer is bij een voetbalclub één van de belangrijkste schakels in het geheel. Wij zijn dan ook zeer zorgvuldig te werk gegaan in de zoektocht naar een nieuwe trainer. Hierbij hebben we veel gesprekken met verschillende mensen gevoerd. Bij Rob hadden we meteen een goed gevoel en dit komt met name door de energieke, aanvallende manier van voetballen waar hij voor staat. Dat type voetbal zit hier bij SC Cambuur in het DNA. We hebben alle vertrouwen dat we er met Rob aan het roer een fantastisch seizoen van gaan maken.'

Voordat Maas hoofdtrainer werd in Arnhem, was hij bij Vitesse assistent van hoofdtrainer Peter Bosz.
 

Omroep Gelderland/Foto’s SV

Hoofdsponsor: