6 mei 2016 In de media

Rob Maas: ‘Eerst zelf winnen, dan pas kijken naar andere duels’

Zondag staat de laatste speelronde van de Eredvisie in het seizoen 2015|2016 op het programma.
Vitesse gaat in Enschede tegen FC Twente voor haar laatste kans op plaatsing voor de play-offs. Zelf winnen is opdracht één.

“Nog één duel. Wij moeten winnen”, opent Rob Maas vrijdagmiddag. Vitesse heeft plaatsing voor de play-offs niet meer in eigen hand. De ploeg van Maas moet winnen van FC Twente en moet na afloop kijken wat de ploegen boven Vitesse hebben gedaan. “Als wij hebben gewonnen kunnen we daarna kijken naar wat de andere teams hebben gedaan en zien of we de play-offs gehaald hebben.”

Rob Maas kan zondag in Enschede weer beschikken over Kevin Diks, Maikel van der Werff en Sheran Yeini. De drie spelers zijn na een schorsing weer inzetbaar. “Kevin en Sheran zijn fit. Maikel heeft een blessure opgelopen. Dit bekijken we, net als de status van Arnold Kruiswijk, van dag tot dag”, aldus Maas tegenover VitesseTV.

Dominic Solanke ontbrak vandaag op de training. Of hij er zondag bij is, is nog niet duidelijk. “Dominic heeft vorige week een tik op zijn voet gehad. Even afwachten hoe het met hem gaat.”

FC Twente staat op een dertiende plaats in de Eredivisie. De tweede helft van het seizoen doet de ploeg van René Hake het goed. De Tukkers verloren in 2016 in eigen huis alleen van Feyenoord. “FC Twente is een gevaarlijke ploeg. Dat ze het na de winterstop zo goed doen zegt wel wat. Het is nog niet gespeeld. We moeten vanaf de eerste minuut scherp zijn ”, zei Maas over tegenstander FC Twente.

In een videoboodschap riep captain Guram Kashia begin deze week supporters op samen te gaan voor de laatste kans. De selectie en staf betalen de kaarten voor deze belangrijke uitwedstrijd. Alle beschikbare kaarten zijn weg en in het uitvak zitten zondag 500 Vitesse-supporters. “We wilden als spelers en staf iets terugdoen voor de supporters. Mooi dat het vak vol zit en we in het stadion gesteund worden door 500 supporters.”
 

Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: