15 januari 2014 In de media

Rochdi Achenteh tekent bij Vitesse

Rochdi Achenteh heeft woensdagmiddag een contract voor tweeënhalf jaar getekend bij Vitesse. De Arnhemmers bedongen tevens een eenzijdige optie voor een extra jaar. Achenteh had bij PEC Zwolle een aflopend contract.
Achenteh doorliep de jeugdopleiding bij PSV, maar begon zijn profloopbaan bij FC Eindhoven. Na drie seizoenen in de Jupiler League maakte hij in de zomer van 2011 de overstap naar PEC Zwolle. Tweeënhalf jaar later verruilt de in Eindhoven geboren Achenteh de Hanzenstad voor het Arnhemse Vitesse.

Technisch directeur Mo Allach: "Rochdi is een linkervleugelverdediger die tevens op het middenveld kan spelen. Hij past uitstekend in onze offensieve voetbalvisie. Rochdi  was één van de sterkhouders van PEC en wij zijn verheugd dat we hem toe kunnen voegen aan onze selectie. Met zijn wedstrijdmentaliteit en drive is hij voor elk team van absolute meerwaarde."

Rochdi Achenteh: "Ik ben heel blij met deze overstap. Je ziet aan de faciliteiten dat Vitesse een grote club is en ook het gesprek  met meneer Bosz, dinsdagavond, heeft de keuze voor Vitesse makkelijk gemaakt. Het aanvallende positiespel van de ploeg  spreekt mij erg aan. Het is een speelwijze waar ik me goed bij ga voelen. Graag wil ik PEC Zwolle bedanken voor de afgelopen tweeënhalf jaar. Ik heb er heel fijn gewerkt, binnen het veld en daarbuiten. Heel veel mensen ga ik ook missen, van materiaalman tot vrijwilligers. Tegelijkertijd kijk ik er ook naar uit om mijn nieuwe collega’s te leren kennen en mij bij Vitesse verder te ontwikkelen als voetballer."

De vijfentwintigjarige Achenteh sluit donderdag aan bij de selectie van Peter Bosz en gaat spelen met rugnummer 2.
 

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: