15 december 2011 In de media

RODA’46 – Jong Vitesse donderdagavond 15 dec.

Roda’46 (zon) speelt donderdagavond tegen Jong Vitesse. Dit zijn de beloftes van het Arnhemse Vitesse dat het zo goed doet in de eredivisie. De aanvang van de wedstrijd is om 19.30 uur. De toegang is gratis.
Jong Vitesse wordt getraind door Frank Berghuis en Gerry Hamstra. Beide trainers hebben als voetballer hun sporen dik verdiend in het betaalde voetbal. Frank Berghuis heeft onder meer gevoetbald bij Galatasaray, FC Volendam en Cambuur Leeuwarden. Berghuis kwam eenmaal uit voor het Nederlands elftal in 1989 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Brazilië. Gerry Hamstra heeft als hoofdtrainer drie jaar gewerkt bij FC Emmen waar hij in 2007 Jan van Dijk opvolgde. Hamstra heeft ook o.a. getraind bij SC. Genemuiden en nu dan bij Vitesse.

In de competitie speelt Jong Vitesse o.a. tegen ADO Den Haag, FC Groningen, Jong Ajax, Jong FC Twente, Jong FC Utrecht en Jong PSV. Het elftal van Vitesse staat op dit moment op de 11e plaats met 15 punten uit 12 wedstrijden. In de ranglijst staan de Arnhemmers net achter FC Utrecht en Ajax, maar voor op o.a. voor ADO Den Haag.
Eén van de bekendste spelers van Jong Vitesse is Mike Vreekamp. De nr. 40 van Vitesse is een telg uit een bekende Amersfoortse voetbalfamilie. Opa Henk en vader Erik en broer Jordy, zijn bekenden in de voetbalwereld.

Wie er van Vitesse donderdagavond meespelen is nog niet bekend. Wellicht zien we de nieuwe aankoop Jonathan Reis nog even…? Het komt regelmatig voor dat spelers uit de A-selectie terugkomend van een blessure hun opwachting maken in Jong Vitesse. En misschien laat hoofdtrainer John van den Brom zijn gezicht nog wel even zien op het terrein van Roda’46. Afwachten dus.

De wedstrijd is ook zeer nuttig- en leerzaam voor de jonge Roda-selectie. Eerder dit seizoen kwam Roda al uit tegen Jong FC Utrecht. De wedstrijden worden in een hoog tempo gespeeld en zijn altijd zeer aantrekkelijk om te aanschouwen.

De scheidsrechter van donderdagavond is Tim de Gast uit Ysselstein. De wedstrijd wordt gespeeld op het Burgemeester Buining Park te Leusden, de aanvang is om 19.30 uur. De toegang is gratis.

Roda46.nl

Hoofdsponsor: