16 oktober 2010 In de media

Roda JC: Vitesse een technisch sterke tegenstander

Roda JC kan morgen (14.30 uur) in het thuisduel tegen Vitesse nog steeds niet beschikken over Morten Skoubo.

Hoewel een botscan heeft uitgewezen dat zijn buikspierblessure niet ernstig is komt het duel te vroeg voor de Deen. Verder ontbreken Sebastian Svard (die na zijn ziekte van Pfeiffer de looptraining heeft hervat), Jeanvion Yulu-Matondo (ziek) en Kenneth Staelens (enkelblessure).
Stein Huygesems trainde de afgelopen dagen apart vanwege klachten aan de achillespees, maar is gewoon inzetbaar. Laurent Delorge heeft zijn schorsing van één wedstrijd eropzitten en keert terug in de selectie.

Volgens trainer Harm van Veldhoven is zijn team gegroeid de afgelopen periode. “We zijn een stuk stabieler geworden en reageren volwassener in een wedstrijd. Het corrigerend vermogen groeit, het hoeft niet meer alleen van de kant te komen”. Ondanks de opvallende positie gelooft de Belg niet dat zijn spelers gaan zweven. “In principe is voor ons elke tegenstander moeilijk als we ons niveau niet halen. Dat besef is er bij iedereen. Vitesse is een technisch sterke tegenstander die zeker niet onderschat mag worden.”

Opstelling Roda: Tyton. De Fauw. Wielaert. Kah. Hempte. Vormer. Delorge. Janssen. Sutchuin/Bodor. Hadouir. Junker.

De Limburger

Hoofdsponsor: