24 maart 2012 In de media

Roda JC probleemloos langs Vitesse

Vitesse lijkt een eindklassering bij de beste zes clubs van de Eredivisie uit zijn hoofd te kunnen zetten.
De Arnhemmers gingen in Kerkrade met 3-1 onderuit tegen Roda JC en staan nu liefst zeven punten achter op sc Heerenveen, dat zaterdagavond de kans krijgt nog verder uit te lopen. Vitesse had tot de 1-0 van Sanharib Malki weinig te vrezen voor zijn tegenstander, maar kwam de knullige 2-0 uiteindelijk niet meer te boven.

De openingsfase was rommelig en onoverzichtelijk. Geen van beide ploegen nam het voortouw en dat zorgde ervoor dat echte mogelijkheden lang uitbleven. Ruud Vormer tekende na acht minuten voor het eerste (kleine) kansje voor de thuisploeg, maar Piet Velthuizen reageerde attent en voorkwam dat de middenvelder echt gevaarlijk kon worden. Aan de andere kant deed Pawel Kieszek hetzelfde na een doelpoging van Renato Ibarra. Langzaam maar zeker kwam vooral Roda wel iets beter in de wedstrijd, al vertaalde dat zich niet direct in kansen.

Pas na 24 minuten kon de eerste echte kans genoteerd worden. Roda-aanvaller Mads Junker probeerde Velthuizen met een afstandsschot te verrassen en slaagde zelfs bijna in die opzet. De bal raakte de lat en ging slechts rakelings over. Een minuut later moest Velthuizen zich alsnog gewonnen geven. Davy De Beule baande zich een weg door de achterhoede van Vitesse en schoof de bal voor de Arnhemse doelman langs naar Malki, die niet verzaakte en Roda met alweer zijn 21e treffer van het seizoen op 1-0 hielp. Daarmee is hij nog slechts twee doelpunten verwijderd van het clubrecord van Dick Nanninga en John Eriksen, die 23 keer in een seizoen scoorden.

De openingstreffer leverde Roda zichtbaar meer vertrouwen op. Malki bleef voor onrust zorgen, terwijl ook De Beule geen gas terugnam. In zijn poging Velthuizen te omspelen en Laurent Delorge te bereiken, scoorde hij zelfs via het hoofd van Patrick van Aanholt de 2-0. Vitesse beleefde weliswaar een kortstondige opleving na een schitterende goal van Davy Pröpper, maar schoot ook in de tweede helft weer tekort om aanspraak te maken op een of meerdere punten. Mads Junker bezegelde het lot van Vitesse al in de 49e minuut, na zwak verdedigen van de Arnhemse achterhoede. Roda liet Vitesse daarna het spel maken, maar zag zijn 3-1 voorsprong in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar komen.

Voetbalzone

Hoofdsponsor: