4 juni 2014 In de media

Roelofsen en Oosting trainers bij voetbalacademie

De Vitesse Voetbal Academie verwelkomt twee nieuwe fulltime trainers. Marco Roelofsen (foto links) en Joseph Oosting (foto rechts) krijgen respectievelijk Onder 19 en Onder 17 onder hun hoede.
Marco Roelofsen (45) was afgelopen seizoen trainer van Jong sc Heerenveen, lange tijd een grote concurrent van de Arnhemmers in de titelstrijd. De voormalig middenvelder van onder meer FC Twente, sc Heerenveen en FC Zwolle is de nieuwe trainer van Onder 19. Hij neemt daarmee de taken over van Mark Verkuyl. "Afgelopen seizoen trainde ik weliswaar de beloften, maar het uitgangspunt blijft hetzelfde. De grote uitdaging is en blijft het werken met talentvolle spelers die het eerste elftal als doel hebben. De voetbalvisie en ambitie van Vitesse spreken mij erg aan."

Joseph Oosting (42) is bij Onder 17 de opvolger Niels van Casteren, vanaf 2007 trainer binnen de academie. De oud-voetballer van WKE, Emmen en BV Veendam werkte de voorbije seizoenen als trainer in de top van het amateurvoetbal. Tevens vervulde hij zowel de rol van assistent-trainer als technisch coördinator bij FC Emmen. "Marco verwoordt het goed. Dat geldt namelijk ook voor mij. Daarbij ziet de trainingsaccommodatie er geweldig uit en zijn de faciliteiten om te werken uitstekend. Ik heb er enorm veel zin in om hier te beginnen."

Hoofd van de academie, Gerry Hamstra, is content met de aanstelling van Roelofsen en Oosting. "Het zijn trainers die ervaring hebben als profvoetballer én als trainer. Ze weten precies wat het inhoudt om profvoetballer te worden. Beide zijn een goede aanvulling op de reeds aanwezige trainers waarvan velen een verleden hebben als voetballer bij Vitesse."
 

Vitesse

Hoofdsponsor: