19 oktober 2021 In de media

Roep om onderzoek naar ingezakte tribune: ‘Vitesse-fans hebben geluk gehad’

De KNVB, voetbalclub NEC en burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls roepen op tot een onderzoek na het inzakken van het uitvak in het Goffertstadion. “Specialisten moeten hiernaar kijken”, zegt algemeen directeur van de Nijmeegse club, Wilco van Schaik, tegen Omroep Gelderland.

De tribune bezweek zondagmiddag na afloop van de verhitte derby tussen NEC en Vitesse, toen de bezoekende fans de overwinning aan het vieren waren. “Het heeft ons overvallen”, vertelt Van Schaik. “Ik heb het zelf niet zien zien gebeuren, maar ben er ook van geschrokken. Gelukkig lijkt het erop dat er geen gewonden zijn gevallen.”

Verslaggever Richard van der Made zag het inzakken gebeuren. “De Vitesse-supporters hebben geluk gehad. De twee onderste rijen zijn ingestort, maar daaronder zat een opslaghok en een kleine container. Die hebben de val opgevangen.”

Het lijkt er volgens hem op dat de container de val vroegtijdig heeft gestopt. “Als die daar niet had gestaan, was de tribune misschien wel verder naar beneden gekomen.”

Onderzoek nodig

Een woordvoerder van de KNVB laat weten achter een onderzoek te staan. “Net als bij het instorten van het dak van het AZ-stadion twee jaar geleden. Natuurlijk is er al veel gedaan om stadions veiliger te maken de laatste jaren. Maar dit incident moet ook onderzocht worden. Daar staan we volledig achter.”

Burgemeester Bruls reageert ook geschrokken. De gemeente is eigenaar van het stadion. “Gelukkig is er voor zover nu bekend niemand gewond geraakt. Ik wil dat zo spoedig mogelijk onderzocht wordt wat hier gebeurd is.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: