10 december 2013 In de media

Roetert wil meer Vitesse-clubgevoel

De nieuwe Vitesse-voorzitter Bert Roetert is heel duidelijk over zijn ambities bij de Arnhemse club. “Wij zijn altijd goed bezig geweest om Vitesse een Arnhemse club te laten zijn. Maar dat Vitesse-clubgevoel willen we nog meer versterken.”
Roetert twijfelde even of hij wel voorzitter wilde worden na de overnam van de aandelen door Chigirinskiy. "Toen dat duidelijk werd, wilden we eerst met de nieuwe grootaandeelhouder spreken. Als wij niet autonoom zouden kunnen handelen, had ik hier nu niet gestaan. Dit hele proces speelde al vanaf de Europacup in Roemenië. Toen gaf Merab al aan dat het voetbalgedeelte staat in Arnhem, maar het organisatorische en het bestuurlijke is nooit zijn grote passie geweest. Wij zijn toen door hem gevraagd om deze rol in de Raad van Commisarissen op ons te nemen."

"Ook als hij de aandelen had gehouden, zou hij nu geen voorzitter meer zijn geweest. Zijn vertrek zal in goed overleg zijn gegaan tussen Merab Jordania en Chigirinskyi. Dat neem ik tenminste aan. Vanuit zijn voetbalhart, zijn Vitesse-hart, zal het best vreemd aanvoelen. Maar zo gaat dat in het gewone bedrijfsleven en ook in het voetbalbedrijfsleven. Wat hij heeft opgebouwd hier, komt voort uit een droom en een passie voor voetbal. We zijn Merab daarvoor veel dank verschuldigd."

 

Omroep Gelderland TxT / Foto’s SV

Hoofdsponsor: