24 augustus 2012 In de media

Rol Ted van Leeuwen is uitgespeeld bij Vitesse

De status van Ted van Leeuwen werd deze week nog eens duidelijk in de affaire rond Wim Jansen, de onbezoldigd team­leider van het eerste elftal.
Jansen is een echte clubman, die zich al achttien jaar belangeloos inzet voor Vitesse. Onlangs kreeg hij te horen dat hij geen officiële rol meer heeft. Dat werd hem verteld door Mirjam Clifford, die op Pa­pendal fungeert als een soort rech­terhand van Van Leeuwen.

De technisch directeur werd deze week echter op pijnlijke wijze ge­corrigeerd door Erwin Kasakows­ki, die algemeen directeur van Vi­tesse en vertrouwenspersoon van clubeigenaar Merab Jordania. Kasa­kowski draaide de beslissing van Van Leeuwen knalhard terug en koos partij voor de clubman Jan­sen.

Een fikse dreun om de oren van Van Leeuwen, die voor de zoveel­ste keer merkte dat hij niets te ver­tellen heeft bij de Arnhemse club. Zo heeft Jordania de twee laatste trainers, John van den Brom en Fred Rutten, zonder medeweten van Van Leeuwen naar Vitesse ge­haald.

Ook bij het samenstellen van de se­lectie wordt Van Leeuwen al gerui­me tijd gepasseerd. Rutten, Kasa­kowski, Jordania en de invloedrij­ke voetbalmakelaar Vlado Lemic beslissen samen over de aankopen en verkopen. Bij de afhandeling van transferzaken krijgt Kasakows­ki vervolgens hulp van Marcell Ham, ook al een belangrijke advi­seur en vertrouwenspersoon van Jordania.

Stan Valckx nadrukkelijk in beeld
Zo legde een hotelgast vlak voor de komst van Rutten een opval­lend gezelschap vast op beeld. Op een terras in Oosterbeek waren Rutten, Kasakowski, Lemic en Stan Valckx in gesprek. Van Leeu­wen ontbrak, terwijl Valckx in het geruchtencircuit van de voetballe­rij steeds vaker gelinkt wordt aan een overstap naar Vitesse.

De voormalige verdediger van Oranje kan goed met Rutten en Le­mic en heeft in Polen bij Wisla Krakow reeds ervaring opgedaan als technisch directeur. Bovendien is Valckx een clubman van PSV en zijn sinds de komst van Jordania steeds meer mensen met een verle­den bij die club naar Vitesse geko­men.

Van Leeuwen heeft de voorbije ja­ren meerdere keren aangetoond dat zijn kennis van het voetbal en van de voetbalwereld te kort schiet voor het niveau van Vitesse. In het streven een topclub neer te zetten in Arnhem, zou het dus een logi­sche zet zijn van Jordania de falen­de technisch directeur te vervan­gen.

Die actie zal Jordania intern lof op­leveren, want Van Leeuwen is niet bijster populair binnen Vitesse. De gewezen stukjesschrijver van De Gelderlander en Voetbal Interna­tional wordt door medewerkers cy­nisch ‘Chef lege dozen’ genoemd en ook bij de achterban heeft de ei­genzinnige Van Leeuwen het flink verbruid.

Een half jaar geleden schoffeerde de directeur de eigen aanhang, door te stellen dat Vitesse geen FC Arnhem is en dat de club absoluut niet zit te wachten op Theo Jans­sen. Jordania liet Van Leeuwen daarmee wegkomen, maar een half jaar later lijkt de technisch di­recteur alsnog uitgespeeld.

Van Leeuwen was niet bereikbaar voor een reactie.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: