1 september 2023 In de media

Romaric Yapi vertrekt naar SC Bastia

Op de laatste dag van de zomerse transfermarkt maakt Vitesse het vertrek van Romaric Yapi bekend. De Franse verdediger tekent tot medio 2026 bij SC Bastia.
De 23-jarige Yapi was bezig aan zijn derde seizoen bij Vitesse. De in Évry geboren Fransman kwam in seizoen 2021|2022 over van Brighton & Hove Albion FC. Na twee jaar Vitesse heeft Yapi 35 officiële duels voor de Arnhemmers gespeeld, veelal als invaller.

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “Ik ben met name erg blij voor Romaric. De afgelopen twee seizoenen waren door de geringe speeltijd niet altijd even makkelijk voor hem. Romaric heeft zich in die tijd altijd prima opgesteld en was een echte verbinder binnen de groep. Het is mooi dat hij nu een transfer maakt naar zijn thuisland. Dit is hem van harte gegund.”

Romaric Yapi zelf kijkt terug op een bijzondere periode: “De afgelopen twee seizoenen waren geweldig bij deze prachtige club. Het ging misschien niet altijd gepaard met goede resultaten of in mijn geval speeltijd, maar ik had dit voor geen goud willen missen. Ik heb een mooie Europese campagne gedraaid met de club en in Arnhem is mijn zoontje geboren. Ik zal dit niet vergeten. Bedankt collega’s en supporters!”

Vitesse bedankt Yapi voor de afgelopen twee seizoenen en wenst hem veel succes bij SC Bastia.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: