27 mei 2016 In de media

Ron Jans hoog op wensenlijst Vitesse

Vitesse ziet in Ron Jans een uitstekende trainer voor de komende jaren, maar de coach van PEC Zwolle lijkt onhaalbaar. Bovendien zegt Jans nog niets vanuit Arnhem te hebben vernomen.
Vitesse zit volgens directeur Joost de Wit nog in 'een oriënterende fase' over de opvolging van Rob Maas. Die kreeg eind april, dus al voor de laatste twee speelronden, te horen dat er geen toekomst meer is voor hem als hoofdtrainer bij de Arnhemse club. Maas werd afgerekend op de slechte resultaten en het vaak onaantrekkelijke voetbal dat onder zijn leiding werd gespeeld.

Frisse persoonlijkheid
Als mogelijk opvolger staat de 57-jarige Ron Jans hoog op de wensenlijst bij Vitesse. Dat melden verschillende bronnen tegenover Omroep Gelderland. Met de geboren Zwollenaar verwacht de Arnhemse club weer spectaculair, verrassend en aanvallend voetbal te kunnen spelen. Voor Vitesse zijn die kenmerken essentieel. Ook de frisse persoonlijkheid die de doorgaans sympathieke Jans zou meebrengen, zou het imago van de club goed doen, zo denken ze bij Vitesse.

Jans laat echter weten nog niets gehoord te hebben. 'Het streelt wel, maar er is niemand bij mij geweest. Ik heb bij PEC ook nog een doorlopend contract, hoewel daar ook een paar ontsnappingsclausules in zitten. Maar Vitesse zit daar niet bij', aldus de trainer.

Directeur Joost de Wit laat weten dat er voorlopig geen nieuws valt te verwachten over een nieuwe trainer voor het komende seizoen. De eerste training bij Vitesse staat gepland op 26 juni.
 

 
Omroep Gelderland/Foto’s SV

Hoofdsponsor: