12 maart 2011 In de media

Ron Jans meest gelukkig met punt

Beide trainers waren het na afloop over eens. Vitesse mocht het meeste aanspraak maken op de drie punten, maar het schot van Janmaat bezorgde hoofdtrainer Jans nog wel een punt. ‘Wij kunnen het meest tevreden zijn met het gelijke spel.’
"In de eerste liet Vitesse ons het spel maken en zakten ze wat verder terug op eigen helft. Wij deden er veel te weinig mee en dat veranderde na rust ook niet. Het was teveel combineren en dribbelen in plaats van doelgericht acteren richting het doel van Vitesse. Ook in de tweede hebben we eigenlijk niets gecreeërd. Vitesse zette eerder druk op onze defensie en daar hadden wij het moeilijk mee. Wij gingen op een gegeven moment alles of niets spelen en dat leverde spectaculaire momenten op met het doelpunt van Daryl (Janmaat, red.) als hoogtepunt. Complimenten aan Stuhr Ellegaard die ons in de wedstrijd hield. Kijkend naar de kansen in deze wedstrijd mogen wij het meest gelukkig zijn met de 1-1."

Albert Ferrer zat met gemengde gevoelens bij de persconferentie. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld met het puntverlies, ook omdat het doelpunt laat in de wedstrijd viel. Aan de andere kant ben ik tevreden met de manier waarop we gespeeld hebben tegen een sterk Heerenveen dat over veel individuele kwaliteiten beschikt. Defensief stonden we uitstekend en zeker voor rust hadden we controle over de wedstrijd. In de laatste twintig minuten oogden we wat vermoeid en daarom wisselde ik ook."

"Je ziet dat we op sommige momenten agressiever en slimmer moeten zijn. Dat is weer een leermoment. In de omschakeling werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt en daarin hadden we eerder de tweee goal kunnen maken. Al met al jammer van de 1-1, zeker omdat we gedurende negentig minuten vrijwel geen kans weg hebben gegeven."

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: