9 januari 2012 In de media

Roni twittert dat hij tekent bij Vitesse

De twintigjarige Braziliaanse middenvelder Ronieri da Silva Pinto maakte afgelopen zondag op zijn twitteraccount bekend dat hij voor Vitesse gaat tekenen. Maandag bevestigde hij in een interview met Campeonato Catarinense dat hij de koemende vijf jaar eigendom is van de Arnhemmers. Vitesse zou hem het komend half jaar eerst willen stallen bij Figueirense.

Roni vai assinar com clube holandês

O meia Roni, que chegou ao Criciúma em 2008, assinará contrato com um time europeu. Pelo twitter, o atleta anunciou, por volta das 22h30min deste domingo, que seu novo clube será o Vitesse, que joga a Eredivisie, uma espécie de "primeira divisão" do futebol holandês.

Ronieri da Silva Pinto tem 20 anos e se destacou na última edição do Campeonato Catarinense, faturando os títulos de melhor meia, revelação e craque da competição, mas teve uma participação tímida no Campeonato Brasileiro. A saída de Roni do Criciúma já estava acertada desde o segundo semestre de 2011, quando o jogador foi vendido para um grupo de investidores ingleses.

Roni tekent bij Nederlandse Club 

Roni, die sinds 2008 voor het Braziliaanse Criciúma voetbalt, zal een contract ondertekenen bij een Europees team. Op Twitter maakt de speler op zondag om 10.30 uur bekend dat zijn nieuwe club Vitesse zal zijn, dat in de eerste klasse van het Nederlands voetbal uitkomt.

Ronieri da Silva Pinto is 20 jaar en blonk uit in de laatste editie van de Campeonato Catarinense. Hij oogste waardering in de eerste competitiehelft en was een openbaring als beste spelmaker van de Campeonato Brasileiro. Roni voetbalt bij Criciúma maar is nu verkocht aan een groep Engelse investeerders. (vertaling)


Roni wordt Figueirense speler voor een half jaar 

 

Einde van het mysterie rond de onderhandelingen Roni. Hij speelt een half jaar voor Figueirense en is eigendom van Vitesse in Nederland. De speler reist op woensdag naar Nederland waar hij een medisch onderzoek zal ondergaan en een 5-jarig contract tekent bij Vitesse. Vervolgens wordt de speler aan zal per begin van de volgende week voor de termijn van een half jaar worden uitgeleend aan Figueirense.

De 20 jarige bevestigde eerder op maandag dat hij naar Sao Paulo zal gaan op woensdag en daar ingescheept voor een reis naar het Europese continent. Vervolgens staat een medisch onderzoek en het tekenen van het contract bij Vitesse gepland. Dit alles moet gebeuren voor vrijdag 13 juli.

– Dat klopt. Ik ga morgen naar Nederland en ik zal daar voor 5 jaar tekenen bij Vitesse om daarna zo snel mogelijk terug te keren om aan te sluiten bij de selectie van Figueirense – zei Roni via de telefoon.

De speler zei dat de onderhandelingen met Figueirense al geruime tijd aan de gang zijn.

– Het is al rond met Figueirense. Ik ben nu nog steeds hier in Crickhowell en zal binnenkort afreizen.

Een paar uur geleden bevestigde manager Figueirense Chico Lins de onderhandelingen en bevestigde dat er belangstelling is voor de speler. Niet alles is nog rond. De zaakwaarnemer heeft ervoor gekozen om hem nog een half jaar te stallen als compromis.

– Roni is een speler die vorig jaar werd gehouden in het belang van onze club. Het is niet goed om nu al mededelingen te doen. Daar denkt de speler misschien anders over, maar wij zullen pas zaken bekend maken wanneer alles is overeengekomen.

Gisteren, in een interview met de Daily Catarina, uitte Roni zijn vreugde met de overeenkomst.

– Ik ben erg blij om naar Figueirense te gaan. Ik wacht met smart om weer te beginnen.  Ik wil zo snel mogelijk aansluiten bij mijn leeftijdgenoten. Die al bij Figueirense gestart zijn – zei hij. (vertaling)


Vitesse weerspreekt komst Roni 
Vitesse weerspreekt het bericht dat de club een overeenkomst heeft bereikt met de Braziliaan Roni.

Roni, voluit Ronieri da Silva Pinto, meldde zelf via Twitter en in de Braziliaanse media dat hij een contract voor vijf jaar tekent bij Vitesse. De rechtshalf speelt voor Criciuma in zijn vaderland.

Een woordvoerder van Vitesse laat in een korte verklaring weten dat de berichtgeving rondom Roni niet juist is. Dat er eventueel gesprekken gaande zijn met Roni, weerspreekt de club echter niet in de bewuste verklaring.

Atribunanet/Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: