18 maart 2014 In de media

Rood voor Vitesse-aanvaller Traore in Heerenveen

Vitesse kan mogelijk één wedstrijd geen beroep doen op Bertrand Traore. De van Chelsea gehuurde middenvelder moest maandagavond tegen Jong Heerenveen voortijdig het speelveld verlaten met een rode kaart.
Het beloftenteam van Vitesse moest na twaalf minuten spelen al verder met tien man door de overtreding van Traore in het eigen strafschopgebied. De daarop volgende strafschop werd vervolgens niet benut door Samir Fazli. Jong-Vitesse verloor met 4-1 van Jong Heerenveen. Gino Bosz scoorde de Vitesse-goal vanaf de strafschopstip (2-1) na een overtreding op Mo Hamdaoui.

De in Burkina Faso geboren Bertrand Traore (18) maakte in januari de tijdelijke overstap van Chelsea naar Vitesse. Op 26 januari maakte hij zijn debuut voor Vitesse in de thuiswedstrijd tegen NEC. Tot dusver kwam hij tot zeven competitiewedstrijden in Arnhemse dienst.

Het is de vraag hoe de scheidsrechter de overtreding van Traore heeft beoordeeld en geregistreerd op het wedstrijdformulier. Het ontnemen van een scoringskans leidt over het algemeen tot uitsluiting van één wedstrijd voor de geldende competitie. Dan zou Traore voor het eerstvolgende competitieduel van Jong Vitesse zijn geschorst.

Indien de overtreding als zwaarder wordt gekwalificeerd, dan zal de schorsing ook gelden voor de eredivisie. In dat geval mist Traore de wedstrijd FC Groningen – Vitesse. Dat zou Vitesse slecht uitkomen, omdat Renato Ibarra die wedstrijd al moet missen in verband met een schorsing, na zijn vijfde gele kaart in de lopende competitie. Deze zag de Ecuadoriaan na het maken van een overtreding tijdens de wedstrijd Vitesse – PSV.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: