26 juli 2012 In de media

Rood Kalas smet op eenvoudige zege Vitesse

Vitesse heeft zich op zonder moeite geplaatst voor de derde ronde in de Europa League-kwalificatie. De ploeg van trainer Fred Rutten won met 3-1 van Lokomotiv Plovdiv.
De Arnhemmers wisten na de 4-4 in Bulgarije dat een ‘klein’ gelijkspel zou volstaan tegen Plovdiv, maar de ploeg van Fred Rutten koos voor eigen publiek logischerwijs voor de aanval. De Bulgaren hadden hier niet veel tegenin te brengen en konden met name in de eerste helft weinig uitrichten. Doelman Piet Velthuizen had in het eerste bedrijf eigenlijk niets te doen, door de gebrekkige opbouw van Lokomotiv.

Vitesse voor rust klaar met Bulgaren
Marco van Ginkel was één van de uitblinkers aan Arnhemse zijde en zorgde halverwege de eerste helft dan ook voor de openingstreffer. De middenvelder lette goed op bij een afgeslagen bal en prikte de 1-0 binnen. Vlak voor rust wist linksback Patrick van Aanholt het duel definitief in het slot te gooien door op aangeven van Jonathan Reis in twee instanties de 2-0 binnen te schieten.

Na de thee was het sterspeler Wilfried Bony die van zich deed spreken. De fysiek sterke Ivoriaan was attent en ronde een prima aanval knap af en liet zo de Bulgaarse doelman Kunchev kansloos. In het restant van het duel daalde het spelniveau en leek Vitesse zich enigszins te sparen.

Rood Kalas
Lokomotiv kwam nog wel tot scoren, al had het daar de hulp van Tomas Kalas voor nodig. De Tsjechische verdediger had al een pietluttige gele kaart op zak, maar ging tien minuten voor tijd kinderlijk in de fout en was genoodzaakt om Zdravko Lazarov neer te halen. Dit kwam de verdediger op een rode kaart te staan en Hristo Zlatinski maakte vanaf elf meter geen fout. In de slotfase mocht Giorgi Chanturia een zelf versierde strafschop nemen, maar faalde de Georgiër vanaf de stip.

Door de rode kaart mist Kalas de volgende wedstrijd van Vitesse in de Europa League-voorronde, welke tegen het Anzhi Makhachkala van Guus Hiddink zal zijn. Daardoor was de uitsluiting van de Tsjech de enige smet op de eenvoudige zege van de Arnhemmers op de zwakke Bulgaren.