15 augustus 2012 In de media

Rookgordijn rond vertrek Theo Janssen bij Ajax

Volgens iedereen was de transfer al rond. Zelfs Theo Janssen(31) ging er vorige week al van uit dat hij van Ajax naar Vitesse ging.
Hij was ten slotte vorige week persoonlijk al rond met Vitesse over een overgang naar Arnhem. Maar tot zijn eigen verbazing was hij afgelopen maandag nog steeds eigendom van Ajax.

De Arnhemmers slaagden er eerder ook al in zekere deals met Alexander Büttner en Ismaïl Aissati te verknallen. En ook nu zijn er weer rookgordijnen rond een toptransfer. Janssen kan nauwelijks nog met goed fatsoen terug. De middenvelder bezocht vorige week al het duel met FC Anzhi en liet zich daarbij toezingen door het Arnhemse publiek. Maar zondag zat Janssen toch op de bank bij Ajax-AZ. Mede omdat hij ‘al met zijn hoofd bij Vitesse’ zou zijn volgens trainer Frank de Boer.
Ajax en Vitesse slaagden er niet in om tot overeenstemming te komen over het transferbedrag van de middenvelder. In Arnhem was er maandagavond nog steeds geen witte rook: ‘Was het maar waar! verzuchtte een woordvoerder namens de club.

Eigenaar Merab Jordania heeft het sowieso druk. Niet alleen heeft trainer Fred Rutten nog steeds geen van zijn beloofde versterkingen gekregen, intussen melden ook de eerste ontevreden spelers zich. Onder hen zijn eigen oogappel Giorgi Chanturia, die nu al weg wil.

Jordania bespreekt deze week met Chanturia over het aanbod dat de speler kreeg van Serie A-club Genoa. De Italianen stuurden volgens Chanturia zelf al een conceptcontract op. De negentienjarige aanvaller moest tijdens de twee ontmoetingen met FC Anzhi op de bank plaatsnemen. Het Georgische talent heeft een contract tot de zomer van 2014 met een optie voor nog twee seizoenen, maar voelt er niets voor in Arnhem te blijven nu hij het gevoel heeft niet aan spelen toe te komen.

Voetbal International magazine week 33 / Foto’s SV

Hoofdsponsor: