13 december 2016 In de media

Room en Van der Werff missen bekerduel met Jodan Boys

Doelman Eloy Room en centrumverdediger Maikel van der Werff missen woensdag het KNVB-bekerduel van Vitesse met Jodan Boys. Het duo is licht geblesseerd en wordt gespaard voor de laatste wedstrijd van de Arnhemse club in dit kalenderjaar, zaterdag uit tegen Feyenoord.
Trainer Henk Fraser wil tegen zaterdaghoofdklasser Jodan Boys ‘met een zo sterk mogelijk elftal’ aantreden. De coach telt vooral achterin twijfelgevallen. De Japanner Kosuke Ota heeft last van zijn enkel, terwijl Arnold Kruiswijk kampt met een lichte kuitkwetsuur. De Groninger is wel inzetbaar.

Vervanger
Hij maakte zondag tegen Sparta als invaller speelminuten als vervanger van Van der Werff. Rechtsback Kelvin Leerdam tenslotte heeft de afgelopen week aangepast getraind. „Het zijn kleine pijntjes, dus we nemen geen enkel risico”, stelt Fraser.

'Zijn gewaarschuwd'
De coach neemt het duel met Jodan Boys ‘zeer serieus’. Fraser wil een bekerblamage uitsluiten. „Jodan Boys heeft in de vorige ronde gewonnen van Go Ahead Eagles (2-1, red.), dus zijn we gewaarschuwd. Wij zijn niet in de positie deze wedstrijd licht op te nemen.”

Voor de confrontatie met de Goudse hoofdklasser lijkt doelman Michael Tornes de vervanger van Room. De Deen kwam in de zomer over van Odense BK.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Tornes; Leerdam, Kashia, Miazga, Kruiswijk; Foor, Nakamba, Baker; Rashica, Van Wolfswinkel, Tighadouini.
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: