28 augustus 2017 In de media

Room, Colkett en Dabo in het supportershome

Eloy Room nam zaterdagavond bij de wedstrijd Vitesse – AZ afscheid van Vitesse. Hij deed dat niet alleen op het veld, maar kwam na afloop ook naar Supportershome Monnikenhuize.
De keeper nam zo afscheid van de supporters die hem al die jaren hebben gesteund.

Voor Room was het een hectische zomer, met eerst twee toernooien met het nationaal elftal van Curacao. Er was dan ook weinig tijd om stil te staan bij de komst van Pasveer. Room: “Op dat moment was ik vooral druk met het nationale elftal. Ik was het er mee eens dat Vitesse nog een keeper erbij moest halen.” Bij terugkomst was het een hard gelag dat de voorheen eerste doelman ineens plaats moest nemen op de bank.

PSV bood uitkomst: “Ik ga de strijd aan om daar eerste doelman te worden. Maar ik zal Vitesse altijd blijven volgen. Deze club zit in mijn hart en dat zal altijd zo blijven!”. Met die mooie woorden nam Room afscheid van het podium, om nog eenmaal te poseren met Vitesse-supporters die hem succes in Eindhoven wensten.

Een kwartier later betraden twee huidige Vitesse-spelers het podium. Charlie Colkett en Fankaty Dabo maakten kennis met de supporters. De zichtbaar vermoeide Colkett was teleurgesteld in het spel en in de wedstrijd: “De eerste helft waren we gewoon echt niet goed. Na rust werden we wel iets beter, maar het was niet goed genoeg.”

Ook Fankaty Dabo baalde. De normaal zo goedlachse jonge Brit had de smoor in na de slechte wedstrijd tegen AZ. “Bij de eerste goal letten we niet goed op. Maar ik vond ook dat Büttner helemaal geen overtreding maakte waar de scheidsrechter wel een vrije trap voor gaf. Door die vroege tegengoal hadden we veel moeite ons eigen spel te spelen. Over twee weken moet het veel beter en daar gaan we heel hard voor werken.”

Al was het geen feestavond, toch kon ook deze avond weer een supporter toch nog met een leuk gevoel naar huis. Supporter Freek had het winnende lootje in handen en won zo het Vitesse-uitshirt. De lootjes zijn elke thuiswedstrijd vanaf ongeveer tien minuten na de wedstrijd gratis verkrijgbaar ter hoogte van de Wall of Fame in het supportershome.

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: