11 juli 2015 In de media

Room: ‘Als ik een bal zie begint het te kriebelen’

Eloy Room maakte vrijdag voor Vitesse tegen Dundee United (4-0) zijn eerste speelminuten in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
Room (26) speelde een helft op het sportcomplex van Driel. Na rust werd hij vervangen door Piet Velthuizen. "Het is lekker om weer terug te zijn", zegt Room tegen ELF Voetbal. "Ik heb mijn vakantie doorgebracht op Curaçao, met mijn vriendin. We hebben lekker op het strand gezeten."

"Maar na een tijdje stil zitten wil ik weer beginnen. Ik probeer tijdens mijn vakantie goed uit te rusten. Alleen als ik een bal zie begint het weer te kriebelen. Ik vind het moeilijk om stil te liggen. Ook op het stand. Dan gooit mijn vriendin een bal op en ga ik er achteraan, haha."

Avontuur

Room speelde vorige maand met Curaçao WK-kwalificatiewedstrijden tegen Cuba. De formatie van bondscoach Patrick Kluivert bleek te sterk voor Cuba. "Het was een heel mooi, speciaal en hectisch avontuur. We hebben van alles meegemaakt. Zeker tijdens de return in Havana. Maar gelukkig zijn we een ronde verder. Dat is het belangrijkste."

"Op het strand heb ik even gedroomd over het WK in Rusland. Maar we hebben nog een lange weg te gaan. We hebben een leuk team met een goede coach. Er komen misschien nog meer ervaren jongens bij. We hebben een groepsapp die steeds groter wordt. In september spelen we weer WK-kwalificatieduels. Als we dan door komen gaan we naar een poulefase. Daarin is alles mogelijk", aldus de geboren Nijmegenaar.

Bewaken

De 2-voudig international van Curaçao kijkt ook uit naar het nieuwe seizoen met Vitesse. "We hebben geen plek op de ranglijst waarop we ons focussen. We zien wel hoe het gaat lopen. De selectie is voor een groot deel hetzelfde gebleven en er zijn vroeg in de voorbereiding nieuwe jongens bijgekomen. Dat is alleen maar goed. We moeten bewaken waar we mee bezig waren. Ik heb een goed gevoel over het nieuwe seizoen."
 

Elf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: