16 juni 2019 In de media

Room:”Ik sta open voor elke club, maar heb een speciaal gevoel bij Vitesse”

Voor de meeste voetballers is de Gold Cup een toetje na een slopend seizoen. Voor Eloy Room is het eerder een verademing.
Als reservedoelman van PSV hield hij zich de afgelopen maanden vooral bezig met het scherp houden van eerste keuze Jeroen Zoet. Zelf spelen zat er niet in; niet bij de hoofdmacht, maar ook niet bij Jong PSV – de leeftijdsregels van de KNVB verbieden dat.

"Twee bekerpotjes, dat was het. Ik wil graag weer aan voetballen toekomen en daarom heb ik mijn contract ook niet verlengd. Het liefst wil ik naar het buitenland: Engeland, Duitsland en Spanje lijken me mooi. Maar ook de MLS in Amerika lijkt me wel wat."

Is de eredivisie geen optie meer? "Voor het eerst ben ik transfervrij, best spannend. Mijn zaakwaarnemer heeft geroepen dat ik alleen naar Vitesse zou willen. Dat is niet helemaal waar; ik sluit geen enkele club uit. Maar het is geen geheim dat ik een speciaal gevoel heb bij Vitesse."

De komende weken neemt Room deel aan de Gold Cup. In dat toernooi kan de 30-jarige Room zich met Curaçao in de kijker van internationale scouts spelen. "Onze kracht is dat we echt een familie zijn. Alles gaat heel natuurlijk en ontspannen. Bij een club kan het toch meer als werk voelen…"

NOS / Foto’s SV

Hoofdsponsor: