13 oktober 2016 In de media

Room: ’We werden dansend en zingend ontvangen’

Eloy Room kan voorlopig niet meer stuk op Curaçao. De doelman van Vitesse heeft zich samen met onder anderen Leandro Bacuna (Aston Villa), Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles) en Kemy Agustien (FC Dordrecht) voor het eerst in de historie van het eiland geplaatst voor de Gold Cup, de Noord- en Midden-Amerikaanse versie van het EK.
,,Dit betekent heel veel voor Curaçao. En ook voor ons als spelers”, jubelt de trotse aanvoerder (27), die kwalificatie voor de Gold Cup dankzij een 4-2 zege op Puerto Rico veiligstelde. ,,Een groot toernooi spelen, dat was de reden waarom ik vorig jaar voor Curaçao ben gaan spelen. Het WK hebben we niet gehaald, maar dat was ook zo’n lange weg. Dit toernooi leeft misschien nog wel meer bij de mensen.”

Curaçao kwam tegen Puerto Rico al snel op een 2-0 achterstand, maar stelde onder meer dankzij twee treffers van Bacuna na verlenging uiteindelijk orde op zaken. Room werd vervolgens meegesleurd in een achtbaan van emoties.

,,Spelers dansten op het veld”, lacht de goalie, die zich vandaag alweer meldt bij Vitesse. ,,We hebben samen wat gegeten en ik heb maar twee uurtjes geslapen, want om vier uur ’s nachts moesten we alweer naar het vliegveld voor onze trip naar Curaçao. Daar werden we ook weer dansend en zingend ontvangen. Het is allemaal heel hectisch geweest, maar heel gaaf om mee te maken. Volgend jaar mogen we gewoon naar de Verenigde Staten. Spelen we tegen toplanden. Het is voor ons als spelers al een feest om bij elkaar te zijn, maar dit is wel de ultieme beloning.”
 

Telegraaf / Foto’s SV

Hoofdsponsor: