21 februari 2011 In de media

Room zeer gelukkig na niet afstrafte mistrap

Eloy Room speelde bijna een ongelukkige hoofdrol in de Gelderse derby tussen Vitesse en De Graafschap. De doelman van de Arnhemmers ging enorm in de fout, maar zijn mistrap na een slechte terugspeelbal van ploeggenoot Michihiro Yasuda bleek niet fataal. Room haalde opgelucht adem.
 Na een klein half uur spelen had de wedstrijd een totaal andere weg op kunnen gaan. Yasuda speelde de bal hoog en hard terug op doelman Room, die ongelukkig in de fout ging. Via een merkwaardige carambole belandde de bal voor de voeten van De Graafschap-spits Hugo Bargas. De Argentijn miste voor open doel. "Ik was heel gelukkig dat ‘ie er niet in ging."

Lekkere binnenkomer

"Het veld was heel erg hobbelig waardoor ik de bal niet goed onder controle kreeg", zei de opgeluchte Room na afloop tegen Goal.com. "Gelukkig liet Bargas na om te scoren. Het was niet zo dat ik met een vervelend gevoel de kleedkamer in ging. Ik kan me goed over dat soort dingen heen zetten. Bovendien had De Graafschap tot die tijd niet echt grote kansen gehad. Ze werden wel gevaarlijk via lange ballen en doorkoppen, daarmee waren ze soms dreigend."

De Gelderse derby was niet van een hoog niveau, maar volgens Room vergoedde de strijd een hoop. "Ik vond het wel een levendige derby. Er was veel strijd. Ik denk dat wij de betere ploeg waren. Wij probeerden te voetballen, terwijl De Graafschap vooral met de lange bal speelde. We hebben in mijn ogen verdiend gewonnen. De wedstrijd was in onze handen en is het leuk dat Wilfried (Bony, red.) de score opent. Dat is een lekkere binnenkomer voor hem."

Menzo zeer belangrijk

Het spel van Vitesse oogde minder vloeiend door de afwezigheid van spelmaker Ismaïl Aissati. De huurling van Ajax was geschorst voor de wedstrijd tegen De Graafschap en moet ook de wedstrijd bij Heracles Almelo missen. "Ismaïl is een belangrijke speler voor ons. Hij is zeer creatief op het middenveld, maar ik denk dat Davy Pröpper hem goed heeft vervangen", aldus Room, die duidelijkheid geeft over de rol van assistent-trainer Stanley Menzo.

Menzo lijkt bij Vitesse tijdens wedstrijden een buitenstaander op de bank tussen de Spaanse hoofdtrainer Albert Ferrer en zijn landgenoot Albert Capellas Herms. "Menzo is zeer belangrijk voor onze groep. Hij geeft tactische aanwijzingen en is ook op de trainingen veel met ons bezig. We trainen vaak in groepjes. Ferrer en de assistent-trainers nemen dan ieder een groepje op zich. Het is niet zo dat Menzo de Nederlanders traint of Ferrer de Spanjaarden. We trainen gewoon gemixt", besluit Room, die het vertrek van Piet Velthuizen opving in Arnhem.

Goal.com

Hoofdsponsor: