24 december 2020 In de media

Roy Beerens beëindigt zijn actieve carrière

Roy Beerens (33) zet een punt achter zijn actieve carrière. Het contract van de tweevoudig Nederlands internationals loopt tot de zomer van 2021.

Beerens genoot zijn opleiding bij PSV, waar hij ook debuteerde in het betaald voetbal. Na een verhuurperiode bij NEC, vier seizoenen bij sc Heerenveen en drie jaar bij AZ ging de aanvaller buitenlandse avonturen aan bij Hertha BSC en Reading. Op zijn palmares prijken twee landstitels, allebei behaald in zijn periode bij PSV. Daarnaast won de vleugelaanvaller de KNVB Beker met sc Heerenveen (in seizoen 2008|2009) en vier seizoenen later bij AZ. Bovendien maakte Beerens deel uit van het Oranje O21, dat in 2007 in eigen land Europees kampioen werd.

In januari 2018 streek Beerens, die bekend stond om zijn voorzet, dribbel en schaar, neer bij Vitesse. Hij kwam in Arnhemse dienst uit in ruim dertig competitieduels, vier Europese duels en twee bekerwedstrijden. Hoewel de Brabander in de voorbereiding op dit seizoen in een aantal oefenduels in actie kwam, dateert zijn laatste officiële wedstrijd van 27 januari 2019. Beerens kwam twee keer uit voor het Nederlands elftal.

Beerens kijkt met veel genoegen terug op zijn voetballoopbaan: “De voetbalwereld heeft mij fantastische herinneringen opgeleverd. Ik heb prijzen gewonnen, bij mooie clubs gespeeld, ervaring opgedaan in het buitenland en het Nederlands elftal gehaald. Het was een prachtige tijd, maar ik kies er nu bewust voor om te stoppen. Ik wil de huidige leiding bij Vitesse bedanken, voor de respectvolle manier waarop zij met mij zijn omgegaan. De komende tijd ga ik uitzoeken hoe ik de toekomst wil invullen. Zeker is wel dat ik, nu ik meer tijd heb, ga genieten van mijn zoontje, die in de jeugdopleiding bij PSV speelt.”

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: