3 augustus 2018 In de media

Roy Beerens verlost Vitesse en zichzelf tegen FC Viitorul

Hij vond het zelf eigenlijk ook wel een bizar gegeven, vlak na de gewonnen wedstrijd tegen FC Viitorul. Maar Roy Beerens maakte met de laatste treffer van de avond, de 3-1, niet alleen een einde aan de Arnhemse spanning na de 2-2 in het heenduel.
In wedstrijd nummer 44(!) had de aanvaller dan toch eindelijk zijn eerste doelpunt in Europees verband te pakken.

,,Ik ben niet echt een topscorer, maar normaal maak ik toch wel een doelpuntje of acht per seizoen. Maar nog nooit in Europa, nee", verbaasde buitenspeler Beerens (30) zichzelf. ,,Gek eigenlijk. Gelukkig was het deze want het was een belangrijke."

Wat heet. Na de 2-1 van de Roemeense plaaggeest Denis Dragus – hij maakte er vorige week ook al twee – was het lange tijd billenknijpen voor de Arnhemmers. Tot Beerens het een kwartiertje voor tijd op een lopen zetten bij een terugspeelbal van Viitorul-verdediger Sebastian Mladen. ,,Hij kon die bal op dat moment alleen maar terugkoppen, ik zag hem al een keer kijken. Gelukkig kopte hij hem heel slecht en kon ik er precies bij. Hij ging er daarna mooi in"

Met zijn 44 Europese duels kent hij de gang van zaken rond de bijzondere wedstrijden inmiddels wel. De aanvaller trok met PSV, Heerenveen en AZ kriskras Europa door. Alleen Vitesse-keeper Eduardo blijft hem nog even voor, met nu 48 Europese optredens.

Beerens: ,,Ik weet hoe de dagen rond zo'n wedstrijd lopen, wat er komen gaat. Daar praat ik wel met andere jongens over, we hebben een mooie groep. Er zitten echt een paar boefjes in, 'ratjes'. Die houden elkaar ook wel scherp."

Daar is de ervaren Beerens lang niet altijd voor nodig. Die redden zich wel. En dan is er altijd nog de nieuwe trainer Leonid Sloetski. Met CSKA Moskou bereikte de 47-jarige Rus twee keer de achtste finale van de Champions League. Die ervaring kan Vitesse goed gebruiken als in de volgende ronde het sterkere FC Basel tegenstander is. ,,De trainer is heel duidelijk in wat hij wil. Hij geeft ons veel vrijheid in wedstrijden maar is daarbij heel dominant op het trainingsveld. Hij vraagt ons wat tijd om zijn gewenste spelstijl, iedereen in de zone spelen, er goed in te brengen. Daar kunnen we tegen Basel mee verder."
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: