9 januari 2015 In de media

RSC Anderlecht maatje te groot

Vitesse heeft de oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht in La Manga met 5-0 verloren. Na een week met scherpe trainingen bleek de Belgische topclub een maatje te groot.
Op het zonovergoten sportcomplex van La Manga Club Resort oefende Vitesse vrijdagmiddag tegen regerend Belgisch landskampioen RSC Anderlecht. Na een uitstekende trainingsweek in Orihuela Costa speelde Vitesse ter voorbereiding op de competitiehervatting tegen de Belgische topclub. Eloy Room begon onder de lat en Josh McEachran verving de licht gehavende Davy Pröpper.

Nadat een afstandsschot van Oswal Alvarez in de handen van Room smoorde, schoot Renato Ibarra aan de andere kant van het veld de bal voorlangs. In de 29e minuut kwam Anderlecht op voorsprong.  In eerste instantie redde Room nog op de inzet van Zoro Cyriac Gohi Bi, maar hij werd bij de tweede poging toch verschalkt: 1-0. Even later verraste Anderlecht-aanvoerder Olivier Deschacht bijna zijn eigen doelman door een scherpe voorzet van Ibarra op het doel te koppen.

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. In de 52e minuut had Vitesse de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een schot van Marko Vejinovic, met een lastige stuit, werd gestopt door Anderlecht-doelman Davy Roef. In de rebound vond Abiola Dauda de benen van de doelman op weg naar de gelijkmaker. In de tegenaanval sloeg Anderlecht voor de tweede keer toe. Leander Dendoncker profiteerde van een misverstand en schoot raak: 2-0.

Na een aantal wissels aan beide kanten vond Anderlecht na een snelle uitbraak voor de derde keer het net. Invaller Aaron Leya Iseka werd diep gestuurd en hij schoof de bal koel achter Room: 3-0. Via Aleksandar Mitrovic en Mehdi Tarfi liep de Belgische uit naar 5-0.

Peter Bosz na afloop: 'Aan de uitsag heb ik een slecht gevoel overgehouden, maar ik kijk als trainer ook naar andere dingen. Het klinkt gek, maar we heben een aantal dingen wel gedaan. We begonnen goed aan het duel. Aan Aanderlecht kun je zien dat zij jaarlijks bovenin meedoen. Dit is voor ons een goede les geweest.'

Morgen reist de selectie terug naar Nederland. Vitesse hervat de competitie op zaterdag 17 januari met een thuiswedstrijd tegen PSV. Kijk voor meer informatie over de kaartverkoop op Vitesse.nl. 

RSC Anderlecht vs Vitesse 5-0 (1-0)
’29 1-0 Gohi Bi, ’53 2-0 Dendoncker; ’68 3-0 Leya Iseka, ’72 4-0 Mitrovic, ’73 5-0 Tarfi

Arbiter: Jorge Diaz Escudero

RSC Anderlecht
Roef, N’Sakala (’61 Matthys), Deschacht (’61 Kljestan), Heylen, Maxime, Najar (’61 Tarfi), Dendoncker, Tielemans, Defour, Gohi Bi (’61 Mitrovic), Alvarez (‘Leya Iseka)

Vitesse
Room, Wallace (’61 Diks), Kashia, Van der Heijden, Achenteh (’69 Nakamba), McEachran, Vejinovic, Vako, Ibarra (’61 Oliinyk), Dauda (’61 Djurdjevic), Labyad 

 

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: