30 november 2018 In de media

Russische Vitesse-muts is een regelrechte hit onder supporters

De nieuwe ‘Vitesse Chapka’ is een knipoog naar de Russische invloeden bij Vitesse. En die kunnen de supporters van de Arnhemse voetbalclub wel waarderen, zo blijkt. De warme muts, die in Oost-Europa veel wordt gedragen, is zo populair dat die binnen een week tijd al zo goed als uitverkocht is.
In de fanshop van Vitesse bij stadion GelreDome waren donderdagmiddag nog maar enkele exemplaren te verkrijgen voor een prijs van 24,95 euro. ,,Vooraf hadden we wel gehoopt dat de Vitesse Chapka een hit zou zijn, maar dat het nu al zo’n gigantisch succes is, hadden wij niet ingeschat’’, laat een woordvoerder van Vitesse weten.

Volgens hem zijn ‘vele tientallen’ mutsen over de toonbank gegaan. ,,Opmerkelijk veel, aangezien Vitesse gemiddeld zo’n dertig andere wintermutsen per maand verkoopt.’’

De Vitesse Chapka is een merchandise-ideetje dat ontstond toen afgelopen zomer bekend werd dat de club met Leonid Slutskiy een Russische trainer zou krijgen. Met de muts wil Vitesse hem op een ‘ludieke wijze omarmen’. Slutskiy is niet de enige Rus bij Vitesse. Ook eigenaar Valeri Oyf, assistent-trainer Oleg Yarovinskiy en speler Vyacheslav Karavaev komen uit het Oost-Europese land.

,,Veel supporters hebben sympathie voor onze Russische trainers’’, verklaart de voorlichter het succes van de Vitesse Chapka. Daarnaast spreekt hij van een goede timing: de feestdagen staan op het punt van beginnen en Vitesse bezet de vierde plaats in de eredivisie.

Of de Russische staf van Vitesse de muts zelf ook gaat dragen in de dug-out? ,,Als ik dat doe, weet ik al wat Leonid gaat zeggen’’, vertelt Yarovinskiy lachend. ,,‘Is dit een grapje of wat?!’ Focus je op de wedstrijd.’’

Gelderlander / Foto’s Vitesse

Hoofdsponsor: