30 december 2015 In de media

Rutten geniet van Vitesse-speler

In het seizoen 2012/2013 was Fred Rutten werkzaam als trainer bij Vitesse.
De trainer was destijds onder de indruk van Valeri Qazaishvili en meent dat die speler een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt.

Volgens Rutten was Qazaishvili de beste speler van het vorige seizoen, ondanks de aanwezigheid van Davy Pröpper en Bertrand Traoré. "In mijn ogen de beste speler bij Vitesse dat jaar. Die jongen heeft een geweldige spurt gemaakt", doelt Rutten op de ontwikkeling van de Georgisch international.

De oud-trainer van onder meer Feyenoord en PSV herinnert zich de samenwerking met Qazaishvili, al verliep dat in het begin nogal stroef. "Vako sprak geen Nederlands of Engels, alles ging via Guram Kashia. Het was een heel introverte jongen met ongelooflijk veel talent. Ik weet nog dat ik hem bezig zag op trainingskamp in Spanje en dacht: Wat is die jongen goed."

Rutten meent dat de Georgiër het heel ver kan schoppen. "Maar dan moet hij wel brutaler worden. Hij hangt nog veel naar Guram. Gelukkig heeft hij nu de taal onder de knie. Vako is bijzonder sterk aan de bal, dat was hij drie jaar geleden ook al. Ook bij de nationale ploeg van Georgië zakt hij niet door het ijs. Ik ben benieuwd hoeveel verder hij nog kan komen."
 

VBC / Foto’s SV

Hoofdsponsor: