12 mei 2015 In de media

Rutten: ‘Vitesse bovenliggende partij’

Trainer Fred Rutten van Feyenoord klaagde na de pijnlijke thuisnederlaag maandagavond tegen Vitesse (1-4) een beetje over de arbitrage.
Volgens de afzwaaiende coach kende scheidsrechter Björn Kuipers in de slotfase van de eerste helft een onterechte vrije trap toe waaruit de bezoekers tot scoren kwamen (1-3).

Na de rust weigerde de fluitist de thuisclub een strafschop toe te kennen na een handsbal van invaller Marvelous Nakamba, waarna Kuipers ook nog een doelpunt van Kazim Colin-Richards afkeurde wegens duwen. Rutten kon niettemin maar één conclusie trekken: "Vitesse was de bovenliggende partij."

Voor Feyenoord was het de tweede thuisnederlaag op rij, na de blamerende verliespartij eerder tegen Go Ahead Eagles (0-1). "Dat mag niet en dat hoort niet", mopperde Rutten, geciteerd door het ANP. "Nu komt alles op onze laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle aan. We hebben even tijd nodig om dit te verwerken."

"Maar ik ben en blijf ervan overtuigd dat we nog als derde eindigen. We zullen in Zwolle echter met veel meer lef en durf moeten spelen dan dat we tegen Vitesse hebben gedaan", besloot Rutten.
 

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: