26 september 2012 In de media

Rutten: “Munsterman geduldiger dan Jordania”

Fred Rutten vergelijkt de situatie waar Vitesse zich in bevindt met die van FC Twente een paar jaar geleden. Ook tussen de bestuurders van de clubs ziet hij overeenkomsten.
"Vitesse is een topclub in wording", zegt Rutten tegen Algemeen Dagblad. De oefenmeester wil nog geen uitspraken doen over de termijn waarin de stap naar de top wordt gemaakt. "Daar een tijdspanne aanplakken is moeilijk. In ieder geval zullen tussen nu en een jaar heel veel voorwaarden om in de top te acteren gecreeerd zijn."

Rutten ziet overeenkomsten met de situatie waarin FC Twente een paar jaar geleden verkeerde, toen de trainer werkzaam was in Enschede. T"oen wilden we ons eerst in de subtop nestelen en ook dat ging vele malen sneller dan gepland. Geluk speelt een rol."

Volgens de trainer is er een sterke man op de achtergrond nodig, wil een club zich ontwikkelen tot een topclub in Nederland. "Er kwam een visionair, Joop Munsterman. Je hebt altijd mensen nodig die verder kijken dan vandaag. Het verschil tussen Merab (Jordania, red.) en Joop (Munsterman, red.) is dat laatstgenoemde wat geduldiger is."

Goal

Hoofdsponsor: