17 september 2012 In de media

Rutten: “Niet echt moeilijk gehad na rust”

Door een rode kaart van Jan-Arie van der Heijden speelde Vitesse zondag een uur met tien man in de uitwedstrijd tegen FC Groningen.
Toch wonnen de Arnhemmers met 3-0 in de Euroborg. Coach Fred Rutten vindt dat zijn ploeg vrij makkelijk staande is gebleven ondanks de numerieke minderheid.

“Zeker in de beginfase was het voetballend moeilijk en creëerden we niet veel”, zegt Rutten op de website van FC Groningen. “We hadden wel controle tot de rode kaart. Daarna was het overleven en kwamen we bij vlagen goed weg. In de rust hebben we wat gerepareerd en daarna stonden we goed opgesteld. Compliment ook voor onze backs, die met hun offensieve daden flink wat hebben bijgedragen.”

“Je weet dat je één of twee kansen krijgt met een man minder. Bij de eerste goal ben je dan blij, bij de tweede nog blijer en bij de derde wordt het een uitstekende zege. Het was in ons voordeel dat we zo gegroepeerd stonden. Daardoor kwamen er vrije mensen bij hen in de laatste linie en die hadden moeite er tussendoor te spelen. Eigenlijk hebben we het in de tweede helft niet echt moeilijk meer gehad.”

FcUpdate / Foto’s SV

Hoofdsponsor: