27 juli 2012 In de media

Rutten: ‘Duels met Anzhi worden een echte krachtmeting’

Vitesse-trainer Fred Rut­ten keek gisteravond na de 3- 1 ze­ge op Lokomotiv Plovdiv alvast met plezier vooruit op de komen­de duels met FC Anzhi.
„Dat wor­den mooie wedstrijden, waarin ik Guus tegenkom”, wees de coach op Anzhi-trainer Guus Hiddink, onder wie hij eerder bij PSV als as­sistent heeft gewerkt.

Vitesse dankt het tweeluik met de Russische ploeg aan de gewonnen dubbele confrontatie met Lokomo­tiv Plovdiv. Na het povere verweer van de Bulgaarse ploeg in GelreDo­me stelde Rutten: „ De duels met Anzhi worden echte krachtmetin­gen voor ons. Dan zullen we zien hoe ver we zijn. Wij gaan die wed­strijden in als underdog, maar in voetbal is alles mogelijk. We wil­len heel graag de groepsfase van de Europa League bereiken en zul­len daar alles aan doen.”

Na de veredelde korfbalpartij in Bulgarije (4-4) zag Rutten gistera­vond progressie bij zijn ploeg. „Vooral in fysiek opzicht en dat is het allerbelangrijkste tijdens de voorbereidingsfase op de competi­tie”, aldus de coach. „ Je zag dat we frisser waren dan vorige week. We hebben zeven of acht kansen ge­creëerd en bijna niets weggegeven. Het doel was het bereiken van de volgende voorronde. Ik ben tevre­den dat dat is gelukt.” Een groot minpunt was de late ro­de kaart van Tomas Kalas, die bij de stand 3-0 een gevaarlijke sliding inzette in de eigen zestien. „ Door vermoeidheid wordt de concentra­tie minder. Je ziet dat soort dingen vaak gebeuren in de slotfase van een wedstrijd. Het is killing voor de volgende wedstrijd, want we hebben geen centrale verdedigers achter de hand”, aldus Rutten, die aangaf dat Vitesse zich de komen­de weken nog op meerdere posi­ties van het elftal gaat versterken. „ Als je in de subtop van de eredivi­sie mee wilt doen, dan heb je in el­ke linie nog een nieuwe speler no­dig.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: