20 juli 2012 In de media

Rutten: ‘Vier goals tegen is te veel’

Vitesse-trainer Fred Rut­ten was na het 4-4 gelijkspel tegen Lokomotiv Plovdiv in Lovech voor­al teleurgesteld. Vier doelpunten tegen, dat is te veel.
„Maar het zegt ook iets over de fase waarin wij nu zitten. Wij zijn nu een paar weken bezig en maken stappen. Maar we zijn er nog niet. Op een gegeven moment zag je dat een aantal spe­lers er doorheen zat”, vertelde Rut­ten na afloop.

Rutten noemde het Europa Lea­gue- duel tegen Lokomotiv ‘a crazy game’. „Ik hoopte dat wij hier een of twee keer zouden scoren. En we maken er zelfs vier. Dat is posi­tief. Dat geeft vertrouwen. Onze uitgangspositie is nu ook heel rede­lijk. Ik geef ons een goede kans om de tweede voorronde te overle­ven.”

Blij was Rutten voor Jonathan Reis. De Braziliaanse spits, on­langs voor vier jaar vastgelegd door Vitesse, maakte zijn eerste of­ficiele goal voor de club. Mooi was die niet (een intikker), maar vol­gens Rutten gaan er wel mooie goals volgen. „Reis is terug. Ik zag dat aan een specifieke actie in de wedstrijd. Hij nam een stuiterbal in een keer op de slof. Zoals hij dat eerder bij PSV ook deed.”

Rutten hoopt en verwacht dat Vi­tesse de komende weken enkele versterkingen presenteert. De Wijchenaar weet niet of de trans­fervrije Ismaïl Aissati, waarmee Vi­tesse onderhandelt, daarbij zit. “ Ik kan daar echt geen zinnig woord over zeggen. Ik wacht af.”

Lokomotiv Plovidiv-Vitesse 4-4 (1-2):

22. Reis 0-1, 23. Todorov 1-1, 30. Van Ginkel 1-2, 49. Lazarov 2-2, 53. Bony 2-3, 64. Lazarov 3-3, 78. Van Ginkel 3-4, 90. Tassio 4-4.

Opstellingen Lokomotiv Plovdiv: Gospodinov; Ro­drigues, Bengelloun, Salamastrakis, Vale­ri Georgiev ( Tássio), Venkov; Daniel Ge­orgiev, Todorov, Zlatinski (Kiriakilis), Serginho ( Eli Marques); Lazarov.

Vitesse: Velthuizen; Yasuda, Kashia, Ka­las, van Aanholt ( Van der Struijk); van Ginkel, van der Heijden, Hofs (Pröpper); Ibarra (Chanturia), Bony, Reis.

Gelderlander

Hoofdsponsor: