7 november 2014 In de media

Rutten: “Gevoel geven dat er niets te halen valt”

Fred Rutten heeft voor de selectie voor het uitduel met Vitesse op zondag nog geen streep door de naam van Luke Wilkshire gezet.
De rechtsback uit Australië heeft een hamstringblessure overgehouden aan de wedstrijd in de Europa League tegen Rijeka.

Wilkshire leek geen optie voor het duel in Arnhem, maar die conclusie kwam te vroeg. "We zullen de komende dagen bekijken wat de ernst van zijn blessure is en of hij zondag inzetbaar is", zegt de hoopvolle Rutten vrijdag. Als Wilkshire wegvalt, speelt Khalid Boulahrouz of Rick Karsdorp.

Elvis Manu lijkt wel op tijd fit. De aanvaller viel tegen de Kroaten uit met kramp, maar Rutten verwacht dat zijn meespelen niet in gevaar is. De coach liet ook weten dat Terence Kongolo op verzoek van de club niet is geselecteerd voor Jong Oranje. De verdediger heeft verschillende pijntjes. Hij kan wel gewoon in actie komen tegen Vitesse.

Rutten ziet dat zijn ploeg in uitstekende vorm verkeert. Feyenoord heeft in de competitie vijf zeges op rij en won dus ook van Rijeka. "Het team maakt een goede indruk. We zijn ons aan het ontwikkelen in onze manier van voetballen", legde hij uit.

Wel baarde het verschil tussen de eerste en tweede helft tegen Rijeka hem zorgen. "In de tweede helft was het een stuk minder. Op zo'n moment moet je durven om te blijven voetballen en niet denken dat die wedstrijd gespeeld is omdat je 2-0 voor staat. Als we dat beter gaan doen, kunnen we een tegenstander echt het gevoel geven dat er niets te halen valt", aldus de oefenmeester.
 

Voetbalpriemeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: