18 november 2012 In de media

Rutten: “Alles wat een derby benodigt”

Vitesse-coach Fred Rutten kijkt tevreden terug op de gewonnen derby met NEC (4-1). Toch had hij graag gezien dat zijn ploeg in de tweede helft minder slordig speelde.
"We begonnen de wedstrijd wat ongelukkig met het tegendoelpunt. Als coach zijnde zag ik mijn team reageren en dat deden ze gewoon uitstekend. Ook Piet Velthuizen, ik had absoluut niet het gevoel dat hij twijfel uitstraalde, heel professioneel. Fout maken, en hup, en hij gaat gewoon weer door", aldus Rutten tegenover Eredivisie Live.

"Er zat alles in wat een derby met zich meebrengt. Over de tweede helft was ik absoluut niet tevreden. Als je ziet dat we eigenlijk heel makkelijk konden gaan voetballen, maar dat we zo slordig werden met verkeerde passes, verkeerde keuzes, achter de man gaan spelen. Dan krijg je altijd weer situaties dat de tegenstander, en zeker bij een 2-1 stand, altijd nog wat kan laten gebeuren."

"Ik wil graag zien dat we dit soort wedstrijden uitspelen. In de veldbezetting deden we het wel goed, maar in balbezit was het tempo veel te laag en ging het in een sukkeldrafje. We moeten dan met het vermogen dat we hebben in een hoog tempo de tegenstander open spelen. Dat is, eerlijkheidshalve, in de tweede helft niet gelukt."

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: