2 september 2012 In de media

Rutten: “Gelukigste heeft gewonnen”

Vitesse versloeg zondag Feyenoord met 1-0, maar volgens Fred Rutten verdienden beide teams de zege. De trainer van de Arnhemmers.
Wilfried Bony scoorde in blessuretijd de verlossende 1-0 tegen Feyenoord. Fred Rutten was dus tevreden na afloop. "Ik denk dat de gelukkigste heeft gewonnen vandaag. Ik denk dat beide teams het verdienden om te winnen. Wij hadden Piet (doelman Velthuizen, red.) en Piet is in vorm. Dat moet hij vasthouden."

Vitesse en Feyenoord waren volgens Rutten aan elkaar gewaagd. "Dan blijft het heel lang 0-0 en het team dat scoort, wint dan vaak. Zo heb ik het gezien. Ik zeg niet dat wij de gelukkigste zijn maar in dit soort wedstrijden gaat het vaak om één moment. Zij hadden iets grotere kansen, maar wij maakten ‘m, en dan stappen wij gelukkig met drie punten van het veld af", aldus Rutten .

De trainer vond dat zijn ploeg in de vermakelijke tweede helft te snel de goal zocht. "Voor de mensen is dat aantrekkelijk om te zien, maar ik vind dat we er meer rust in moeten krijgen." Theo Janssen speelde de hele wedstrijd mee en deed dat naar tevredenheid bij zijn trainer.

"Theo is pas geslaagd na 34 wedstrijden, maar ik vind wel: iemand die twee dagen meetraint en zo speelt, heeft heel aardig uitgevoerd wat ik heb gevraagd. Wij worden wat variabeler omdat Theo een pass kan geven en die zijn bijna altijd op maat."

De middenvelder heeft nóg een rol, volgens Rutten. "Hij moet op het veld een mentor zijn voor jonge jongens. Uiteraard moet hij ook presteren. Vandaag heeft hij ons geholpen aan een overwinning. Daar zijn we hartstikke blij mee", besluit de trainer.

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: