8 augustus 2012 In de media

Rutten: “Ik wil Janssen er graag bij hebben”

Vitesse jaagt nog altijd op Theo Janssen. De middenvelder weet zelf nog niet waar zijn toekomst ligt, in Arnhem of bij Ajax. Fred Rutten, trainer van Vitesse, hoopt de linkspoot nog altijd aan te trekken.
"Ik wil hem er graag bij hebben en dat heb ik ook aangegeven", laat Rutten weten. "Theo is een echte winnaar. Ik heb hem er bij FC Twente destijds ook niet voor niets bij gehaald. En uiteindelijk werd hij daar ook kampioen." De clubs onderhandelen nog altijd over een eventuele transfersom, waar Ajax naar verluidt 1,8 miljoen euro wil hebben.

Rutten: "Onderhandelingen doen anderen. Ik wacht wel af. Vitesse heeft vorig jaar in mijn ogen maximaal gepresteerd met het materiaal dat er was. En de bedoeling is toch om verder te stijgen en de club naar een hoger niveau te brengen. Theo zou daar een grote rol in kunnen spelen."


Rutten hoopt nog steeds op Janssen

In de aanloop naar het duel met FC Anzhi, liet trainer Fred Rutten opnieuw weten dat hij Theo Janssen graag ziet terugkeren bij Vitesse.

"Ja, ik maak daar geen geheim van", vertelde Rutten. "Ik heb hem liever ook gisteren dan vandaag." Volgens de coach kan Janssen niet alleen kwaliteit maar ook karakter toevoegen aan zijn huidige selectie.

Rutten weet echter dat Vitesse en Ajax het nog niet eens kunnen zijn over een afkoopsom. "Als Theo komt, dan is hij welkom. Als hij niet komt, dan ga ik daar echt niet om zitten huilen."

Soccernews / Omroep Gelderland TxT

Hoofdsponsor: