3 november 2012 In de media

Rutten: “Of Bony blijft? Dat weet niemand”

Vitesse imponeerde zaterdag in Amsterdam. Landskampioen Ajax werd op een verdiende 0-2 nederlaag getrakteerd. Coach Fred Rutten was lovend over zijn ploeg en vooral over Wilfried Bony.
De Ivoriaanse spierbonk nekte Ajax hoogstpersoonlijk met twee treffers. Bony wilde afgelopen zomer al vertrekken en in zijn huidige vorm is een transfer een kwestie van tijd, misschien in januari al. "Wij hadden vanavond een Bony die ongrijpbaar was", blikte Rutten terug.

"Daardoor was het makkelijk voor ons om grip te krijgen op de wedstrijd. We hadden zelfs nog meer afstand kunnen nemen van Ajax. Dit is een zeer volwassen overwinning", spinde Rutten van genot. "Op de juiste momenten maakten we een doelpunt. We hebben het ontzettend goed gedaan."

Bony was zijn Amsterdamse bewakers meer dan eens te slim af. Met geniale aannames en dus ook twee doelpunten was hij de overduidelijke man van de wedstrijd. "Hoe lang hij nog bij ons is? Dat weet ik niet, echt niet", antwoordde Rutten. "We hopen allemaal dat hij blijft. Niemand weet het alleen, hij zelf ook niet."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: